изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:49 EEST
България е на 52-ро място по свобода на икономиката в класацията на фондация The Heritage    
НовиниВашингтон. България заема 52-ро място в традиционната годишна класация за икономическа свобода, организирана от американската фондация The Heritage.

През тази година страната вече е в групата на държавите, чиито икономики се оценяват като преобладаващо свободни. Миналата година България беше на 78 място.
Сега, след като България е член на НАТО, фокусът на обществения политически дебат се насочи към икономическото бъдеще на страната, се посочва в страницата на организацията. Коалиционното правителство на премиера Симеон Сакскобургготски загуби мнозинството си в парламента през март 2004 г., но след това оцеля след вот на недоверие. Все още Сакскобургготски продължава да води непопулярни политики, посочва на Интернет страницата си фондация. Отделът за икономическо разузнаване на The Heritage предвижда, че ако не се очертае силен дясноцентристки алианс, БСП ще се върне на власт, забавяйки структурните реформи.
Въпреки политическите “нередности” българската икономическа политика продължава да отразява изискванията на МВФ и условията за членство в ЕС, посочва The Heritage.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

България е на 52-ро място по свобода на икономиката в класацията на фондация The Heritage | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди