изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:59 EEST
Безработни протестират срещу съкращенията по програмата "От социални помощи към заетост"    
Новини
Безработни жители на няколко общини и днес блокират движението на различни места в страната в знак на поротест срещу съкращаването на работните места по програмата "От социални помощи към заетост".


С около 80 процента намаляват работните места по общинските проекти в страната по правителствената програмата, съобщиха от сдружението на общините.

Над 200 безработни от общините Кула, Бойница, Макреш и Ново село блокираха тази сутрин подстъпите към граничния контролно-пропускателен пункт "Връшка чука ". Протестите са заради орязани работни места по програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост ". В 14:00 часа ще продължат стачните действия и на граничен пункт "Брегово".

В пограничната община ще бъдат освободени над 80 на сто от безработните, включени в програмата "От социални помощи към заетост". Безработни от Тутракан започнаха протест от 9.00 ч. на магистралата Силистра-Русе. Преди един час, заради граждански протест бе затворен и третокласният път Варна-Провадия. В община Провадия по програмата "От социални помощи към заетост" са освободени 669 души. Според данни на Асоциацията на родопските общини, 3 611 съкратени лица по правителствената програма от 21 общини от Родопите, от началото на януари отново са безработни и преминават към социални помощи.

Около 18-20 процента от работилите по общински проекти към програмата за осигуряване на заетост реално ще останат без работа от тази година. Това заяви тази сутрин пред Би Ти Ви заместник-социалният министър Румен Симеонов.

Той увери, че повечето от хората, които бяха съкратени след отхвърлянето на общински проекти от социалното министерство, ще бъдат пренасочени към други проекти.

"Само, че за мен е непонятно какво правят тези хора, които протестират. Те на работа ли са или не са на работа. За мен тези хора не са на работа и г-н Симеонов много добре знае", коментира Красимир Мирев, председател на УС на Националното сдружение на общините в България.  

"Може би има известно забавяне в одобряването на проектите, но тези хора, ако не бъдат включени сега, през януари месец, те ще получат социалните си помощи за този месец и ще бъдат включени през фервуари", поясни Румен Симеонов, земестник-министър на труда и социалната политика. http://www.btv.bg/

 


Сходни връзки

Безработни протестират срещу съкращенията по програмата "От социални помощи към заетост" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди