изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:41 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧ ПОЛУЧАВА 122 БРОЙКИ ПО ПРОГРАМАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО    
НовиниОще 88 работни места са отпуснати за личен асистент по проект на дирекция "Социално подпомагане"

Регионалната служба по заетостта информира вчера община град Добрич, че по Националната програма от «От социални помощи към осигуряване на заетост» за общината са одобрени 100 работни места за 1200 човекомесеца, съобщиха от пресслужбата на общинската администрация. Общинската служба за социални услуги получава одобрение  за разкриване на 22 работни места за социален асистент. Допълнително в Добрич са одобрени и 88 броя работни места за личен асистент на дирекция "Социално подпомагане", която е на пряко подчинение на София. От тази година са въведени изисквания за преминаване на шестчасов работен ден, което може да доведе до увеличаване на работните места. Очаква се информация от Регионалната служба по заетостта за броя на хората, които ще бъдат заети в аварийно спасителните работи до края на месец март.                                                                                 
Община град Добрич кандидатства с 507 работни места по националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" на Министерството на труда и социалната политика. Проектът бе обособен в 4 основни модула. Неговите основни цели са свързани с подобряване средата на обитаване чрез ангажиране на безработни лица, подпомагане на хората в неравностойно положение, осигуряване на здравословна и приветлива среда в учебните заведения и детски градини, опазване на общинската собственост и др. Първият модул "Зелен Добрич" предвижда дейности по поддържане на зелените площи, ремонт на тротоари, реконструкция на междублокови пространства, събаряне на стари сгради, пребоядисване на уличните стълбове и др. Модул "Ръка за помощ"е със социална насоченост - за подпомагане на възрастни хора и деца с увреждания. По модул "За здравословна и приветлива среда на децата на град Добрич" се предвиждат дейности за  поддръжка на сградите и мебелния фонд на 40 училища и детски градини в града. По последния модул "Сигурност и охрана на обществената собственост" ще бъде осигурена охрана на общински обекти. Проектът на общината по националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" ще бъде управляван от новосъздаденото общинско предприятие "Управление на дейности и проекти". През 2004 година по нея бяха ангажирани 598 лица. 
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧ ПОЛУЧАВА 122 БРОЙКИ ПО ПРОГРАМАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди