изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:08 EEST
ГОЛЯМАТА ЗАЛА НА ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР Е НЕИЗПОЛЗВАЕМА ПРЕЗ ЗИМАТА    
Култура
За спектаклите се използва само камерната зала, която има подово отопление. Парната инсталация в театъра не работи от 15 години

Първите представления за новата 2005 г. на сцената на драматичния театър "Йордан Йовков" в Добрич ще се играят след 24 януари. Добричлии ще могат да гледат спектаклите "Оркестър Титаник", "Среднощен град", "Око под наем", "Антигона в Ню Йорк", "Приказки на стария уличен фенер".
"В театъра въпросът с отоплението не е уреден. Парната инсталация не работи от около 15 години и беше изгнила" - каза за НДТ директорът на театъра Атанас Ганев. Изпратено е предложение да министерството на културата за газифициране на сградата, с което е запозната и общината. Но докато то стане факт, през зимата за спектакли се използва само камерната зала, която има подово отопление. Голямата е неизползваема. Необходими са средства за изграждане на локално парно на сцената, фоайетата, гримьорните и т.н.
Предстои през следващата седмица Атанас Ганев да разговаря с режисьора Пламен Панев за реализирането на добричка сцена на нов спектакъл. Тепърва се уточнява заглавието, репетициите ще започнат в средата на февруари.Обмисля се също на добричка сцена да се представи пиесата "Майстори" на Рачо Стоянов, каза още Атанас Ганев.
 


Сходни връзки

ГОЛЯМАТА ЗАЛА НА ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР Е НЕИЗПОЛЗВАЕМА ПРЕЗ ЗИМАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди