изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:42 EEST
Батето Славков нападна МОК и вбеси Христо Стоичков    
Спорт Председателят на БОК Иван Славков тръгна в атака срещу шефа на МОК Жак Рох, два месеца след като бе препоръчано отстраняването му от Олимпизма.


Досега Батето бе насочил гнева си главно върху британската телевизия Би Би Си, чийто филм за корупцията стана повод за неприятностите му. На пръв поглед атаката срещу МОК е на скандалния олимпийски лобист Горан Такач, който на практика намеси Иван Славков в аферата за купуване на гласове, заснета от журналисти под прикритие на Би Би Си. Лобистът изпратил писмо до президента на МОК Жак Рох, в което обвинява олимпийския бос, че е знаел дори преди Славков за опита на мнимите английски бизнесмени да предизвикат скандал с корупция във връзка с кандидатурата на Лондон за домакин на Игрите през 2012 г.
Междувременно Батето ядосъл сериозно Стоичков с уволнението от БФС на прочутия администратор на националния отбор Александър Динев. Решението на Иван Славков е влязло в сила от 1 януари 2005 година. Динев, известен повече като бате Сашо, е от дълги години в представителния тим и е голям приятел на Стоичков. Изгонването на бате Сашо ще направи още по-студени отношенията между Ицо и Иван Славков.  http://dnes.dir.bg/

Писмо на Горан Такач до Президента на МОК Жак Рох

7 декември 2004 година

Господин Председател,

Разбира се, Вие сте почтен човек. Безгрешен. Затова не мога да не бъда скандализиран от Вашето чисто и просто криминално поведение. Чета отчета на Комисията по етика и не вярвам на очите си.
Факти:
- в края на март 2004 година е имало контакти между г-н Такач и представители на английска асоциация и г-н Такач е уведомил господин Славков
- на 6 или 7 април 2004 г. г-н Такач е уведомил г-н Витали Смирнов, зам-председател на МОК, за състоялите се контакти
ЛЪЖА: НАЙ-НАПРЕД АЗ УВЕДОМИХ ГОСПОДИН СМИРНОВ
- на 21 май 2004 година г-н Смирнов е уведомил председателя на МОК за контактите на г-н Такач и за това, че г-н Такач има намерение да съобщи тези факти на МОК; Председателят на МОК, тъй като не повярвал на тези разкрития поради миналото на г-н Такач, поискал от г-н Смирнов да каже на г-н Такач да уведоми комисията по етика възможно най-бързо.
Г-н Смирнов заявява, че е предал този съвет на г-н Такач.
1. Какво се осмелявате да намеквате с „поради миналото на г-н Такач”?! Моето минало е чисто и аз съм горд с него! Опитайте се да намерите и най-малкото петънце, с изключение на лъжите и инсинуациите, за моето минало. Вашата арогантност няма равна, освен Вашата страхливост и нечестност.
2. Г-н Смирнов наистина ми предаде Вашата реакция, не като съвет, а като въпрос „дали г-н Такач ще приеме да говори пред комисията”. Да, бях готов, но по искане на комисията и само когато имам доказателства. И това споделих с г-н Смирнов.
3. Не е моя работа да уведомявам която и да е комисия. Това е Ваша работа и задължение. ФАКТЪТ Е НЕОСПОРИМ – ВИЕ ЗНАЕХТЕ ПРЕДИ Г-Н СЛАВКОВ, ЧЕ ИМА НАМЕРЕНИЕ ЗА КОРУПЦИЯ. И Вие си замълчахте. И когато скандалът избухна, Вие пак си замълчахте. Според Вас аз Ви уведомявам, че има намерение за корупция и след това тръгвам да корумпирам! Дебилно, нали? Кой заслужава да бъде укорен? Това е просто жалко!
Няма да се спирам на останалото. Дълго Ви обяснявах своята позиция в писмото, което Ви писах, и на което Вие никога не благоволихте да отговорите. Вероятно поради моето минало. Мога ли просто да Ви припомня за една утрин на март 2001 година в Порторош /Словения/, където бях по Ваша покана и на свои разноски. Тогава Вие поискахте от мен да подкрепя Вашата кандидатура за Председател на МОК. Тогава бях „добрият лобист”. Поисках ли обезщетения? Не, Г-н Председател, даже не и заплащане на моите разноски. А според Вас имам съмнително минало... Вие не виждате или не желаете да видите истината в лицето. МОК остава лишен от своите лидери:
- Г-н Жан Клод Ганга, безспорен лидер на африканските страни; Г-н Юн Йон Ким, неоспоримият лидер на азиатските страни и много повече; Г-н Иван Славков, безспорният лидер на страните от Източна Европа и много повече; Г-н Виталий Смирнов, безспорният лидер на страните от Източна Европа и единственият по чудо избегнал лова на вещици, който е на дневен ред.
Вие издигате в „персони грата” „журналистите”, които от години работят за разрушаването на МОК и изоставяте тези, които винаги са били пилоните на Олимпийското движение. Колко тъжно!
Не Ви моля, Г-н Председател, да вярвате в моите отлични чувства към Вас,
Горан Такач

 


Сходни връзки

Батето Славков нападна МОК и вбеси Христо Стоичков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди