изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:26 EET
25-ГОДИШЕН БЪЛГАРЕВЕЦ ИЗВАДИ КРЪСТА В КАВАРНА    
Новини

Кулинар № 1 от синия екран Ути Бъчваров пък скача за кръста в Крапец. Майсторът на черпака е сред малцината жители на с. Твърдица, което е на 10-ина км от Крапец. Според рибари температурата на водата вчера по обяд в Каварна е била около 6 градуса по Целзий



По традиция и тази година отец Василий отслужи тържествен водосвет на брега на морето в Каварна. Трима бяха смелчаците, които скочиха от буна № 2 под нос Чиракман. 17-годишният каварненец Траян Попов, ученик във варненската морска гимназия, заяви, че скача за първи път на Йордановден в морето, като за това го навил негов приятел от гимназията. Сред кандидатите за кръста тази година бе и Константин Петров на 33 г., също от Каварна, който миналата година пръв стигнал до  него. Третият кандидат бе 25-годишният Стоян Георгиев от Българево, който досега два пъти е вадил кръста в Българево, а тази година решил за пръв път да си пробва късмета в Каварна. След водосвета отец Василий хвърли кръста и тримата мъже скочиха в морето. Пръв до него стигна Стоян Георгиев от с. Българево.  На всички той пожела здраве и късмет, а на себе си добави и пожелание да срещне голямата любов. Естествено, Стоян получи от отец Василий дървения кръст. Пред журналисти Стоян каза още, че работи в миден ресторант, а в свободното си време вкъщи се занимава по малко с културизъм. На всички отецът даде и по една икона. Кметът на Каварна Цонко Цонев подари на тримата плувци торбичка с рекламни материали на общината и им осигури обяд в ресторант "Българка" на брега на морето.
Архиерейският наместник на Добричка духовна околия отец Стоян Иванов -след като отслужи тържествения водосвет в храм "Св. Троица" в града, отслужи такъв и в село Крапец, Шабленско. "Общо 7 души се хвърлиха в морето в Крапец, като тази година за пръв път при нас скочи за кръста Ути Бъчваров от Канал 1 на БНТ" - разказа за НДТ кметът на село Крапец Николай Николов и добави: - "Ути бе много ентусиазиран, весел и бодър. Не успя да стигне пръв до кръста, но това не попречи на доброто му настроение около масата с рибена чорба." Кръстът, хвърлен от отец Стоян, е извадил 42-годишният Радко Георгиев от с. Езерец. За НДТ плувецът заяви: "Реших да опитам ей така. На всички пожелах успех, здраве и щастие, а на себе си - здраве, щастие, късмет, любов си имам, но някой лев да падне".
НДТ научи, че майсторът на черпака от синия екран Ути Бъчваров от 7-8 месеца е станал собственик на къща в село Твърдица, което се намира на 10-ина километра от Крапец. Цялото село наброява 12-ина жители, разказа за НДТ 81-годишният дядо Иван Тонов. "Все пенсионери сме, дойдоха от с. Люляково трима души да гледат крави, щото при нас има хубава паша - те са около 40-годишни. Ние нямаме кмет, към село Божаново сме. Едната ми съседка - баба Янка, е на 85 години, а другата - баба Калина е на 83 г. Аз й помагам на баба Калина и й храня кокошките, че тя ходи с две клечки. Дядовците в селото сме четирима. Ути купи къщата на чичовия ми син за 11 хил. лв., направи й  ремонт - китка я направи. Пролет и лятото идват доста. Освен Ути, още 7-8 софиянци имат къщи тука. При нас къща има актьорът Филип Трифонов, а също и Въскресия Вихрова, ама те не са идвали от 2-3 лета. Миналата година на 26 август водих малката сестра на Ути Бъчваров в румънския курорт "Нептун". Аз имам братовчеди в Мангалия, имам и задграничен паспорт" - разказа за НДТ дядо Иван. НДТ от сърце му честити днес имения ден и му пожелава много здраве и дълъг живот. Пред репортер на вестника именникът сподели, че ще се събере с бабите, за да отпразнува именния си ден.
 


Сходни връзки

25-ГОДИШЕН БЪЛГАРЕВЕЦ ИЗВАДИ КРЪСТА В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди