изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:59 EEST
БДЖ подписа със 'Сименс' за доставка на дизелови мотриси    
Икономика  Цената на сделката е 67 млн. евро, ще се изплати за 10 години. По направление Варна-Добрич-Кардам ще се движим със "Сименс"

До края на месеца идват първите две от общо 25-те дизелови мотриси, които "Сименс" ще достави на БДЖ (BDZ.bg) по договора, подписан днес, предвиждащ още окомплектовка, ремонт и поддържане.

Останалите мотриси от типа "Desiro", всяка с по 123 седящи места, ще пристигат по график от средата до края на годината.

Приблизителната цена е общо 67 млн. евро, но само от икономии на дизелово гориво те ще бъдат изплатени за 10 години, тъй като с тях разходът на гориво ще се намали 10 пъти, поясняват от железниците.

В договора е заложена и възможност за доставката през 2006-2007 г. на най-много 15 тривагонни и до 10 четиривагонни електрически мотриси от същата фамилия.

Първите две мотриси ще направят демонстрационни пътувания по железопътната мрежа на страната, а после ще се движат като пътнически влакове със скорост до 120 км/ч. в участъците, където това е възможно.

Дестинациите са: Плевен-Черквица; Левски-Ловеч-Троян; Левски-Свищов; Силистра-Самуил-Каспичан; Варна-Добрич-Кардам; София-Кюстендил-Гюешево; Пловдив-Пещера; Пловдив-Съединение; Димитровград-Кърджали-Подкова; Пловдив-Димитровград-Свиленград.

Новите дизелови мотриси ще пътуват по тези вътрешни неелектрифицирани линии, които са и най-губещите за БДЖ, а освен това в тези градове няма алтернативен транспорт.

От железопътния превозвач обясняват, че реализират тази доставка на дизелови мотриси, за да не закриват тези линии.

От догодина електрическите мотриси ще пътуват по всички дестинации, включително и по основните железопътни линии.

"Дезиро" се движат в Германия, Австрия, Дания, Гърция, Унгария, Румъния, а скоро и в САЩ, допълват от транспортното подразделение на германския концерн (Transportation.siemens.com). http://news.netinfo.bg

 

НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА ДОБАВЯ  http://ndtnews.hopto.org/article.php?story=20040615134236114

 


Сходни връзки

БДЖ подписа със 'Сименс' за доставка на дизелови мотриси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди