изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:45 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 7 ЯНУАРИ    
Ред и сигурностЗадържаха престъпна група, която изготвяла и разпространявала фалшиви документи за самоличност.

Пазарджик. Полицията задържа криминално проявения Н.Д. /19 г./. Вчера на ул. “Димчо Дебелянов” той нападнал жена и успял да й отмъкне чантата с 1300 лева. Светкавичната реакция на служителите на реда не позволила старият им познайник да изчезне с парите. Продължава работата на криминалистите по установяването и на други негови набези.
Монтана. Измамник е установен и задържан след упорита работа на криминалистите от регионалната дирекция. Възрастен мъж подал жалба, след като се простил с 1 500 евро. Това станало на 20 май към 9.30 часа, малко след като 73-годишният изтеглил парите от банката. Непознат мъж го пресрещнал и след като се разговорили  разбрал, че сумата е за лечение на съпругата му и веднага му предложил връзка с много добър лекар. Възрастният човек се предоверил и му дал парите. Вчера в следобедните часове, след кратко преследване в района на кооперативния пазар, полицаите заловили 38-годишният мъж, жител на гр. Скопие. По случая е образувано предварително производство.
София. Както вече знаете вчера при специализирана полицейска операция служители на РЗБОП-СДВР задържаха престъпна група, която изготвяла и разпространявала фалшиви документи за самоличност. При обиск в апартамент на бул. “Ал.Стамболийски”, нает от 25-годишната М.Г. бяха намерени и иззети химикали, технически съоръжения, набори с букви за изработване на фалшиви документи, български задгранични паспорти, паспорти-менте от Великобритания, Гърция, Белгия, печати на ГКПП и на други държавни институции. На място бяха задържани освен дамата и двама мъже – Й.Р. /37 г./, с когото тя живеела на съпружески начала и Х.С. /31 г./ от с. Ясеновец, Разградско. По-късно при обиск в офис на столична фирма на ул.“Лавеле” антимафиотите намериха и иззеха 4 компютъра с инсталиран софтуер за изготвяне на снимки за задгранични паспорти, голям брой CD-та, дискети и два лазерни принтера. В района на автогара “София” полицаите спряха за проверка и л.а. “БМВ” с разградска регистрация, който бил ползван от престъпната група. За 24 часа в полицейския арест са задържани М.Г, Х.С., Й.Р., П.Т. Заловен е и съучастникът им Ч.Н. /37 г./, който е издирван от ДНСП във връзка с влязла в сила присъда за измами в особено големи размери. По случая е заведено дознание.
Автопатрул на Четвърто РПУ задържал известният на полицията С.Г. /30 г./. Той управлявал “Ланчия Делта”, когато полицаите го спрели за проверка. Близо до колата те забелязали изхвърлен найлонов плик, в който се оказали 13 пакетчета с кокаин. С.Г. е предаден на следствието.
Друг криминално проявен и вече осъждан също попадна в ръцете на полицаите на ПУ-Кримиковци, след подаден сигнал на потърпевши. Оказало се, че С.Ш. /49 г./ здравата се “потрудил” докато разбие вратата на  апартамент в кв. “Бухово” и изнесе оттам телевизор, пералня, хладилник, холна гарнитура и по-дребна покъщнина.  Срещу него е взета мярка за неотклонение “Подписка”.
Служители на ПУ “Банкя” работили по сигнал и за откраднат силов кабел във военно поделение. Криминалистите бързо влезли по следите и заловили извършителите на кражбата С.Д. /33 г./ и В.И. /18 г./,  криминално проявени и вече осъждани. Двамата предприемчиво обгорили кабела и го предали в пункт за вторични суровини. Взета им е мярка за неотклонение “Парична гаранция”.
Истински “рейд” по неохраняеми паркинги в “Люлин” извършил известният на ИДПС 13-годишен С.Д.. Той претарашил “Рено 19”, “Фолксваген Голф”, “Форд” и “Хонда Сивик” и успял да отмъкне чанта с документи, тонколони, радиокасетофони. На непълнолетния е наложена мярка за неотклонение “Парична гаранция”, изясняват се и други негови набези на територията на столицата.
Криминалисти на СДВР работят по изясняването и установяването на нападатели в столично заведение. Екшънът се развил снощи към 21.30 часа в кафе “Офиса” на ул. “Паренсов”. По първоначални данни трима маскирани нахлули в заведението, нападнали 30-годишен столичанин, известен на полицията, набили го, отрязали му дясното ухо и бързо се изнесли оттам. Пострадалият е настанен в болница с множество травми, без опасност за живота. Дежурни автопатрули, служители на СДВР и Първо РПУ са извършили щателен оглед на мястото на инцидента. Предприети са оперативни действия за разкриване на извършителите.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 7 ЯНУАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди