изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:51 EEST
Масови сватби в Китай преди Годината на петела    
Китай Според китайския календар Годината на петела идва на девети февруари. Този период от време се смята за година на вдовиците и носи нещастия.

Хиляди китайски двойки се опитват да се оженят преди 9 февруари. Тогава се затваря лунният цикъл на техния календар и идва началото на новата година, която ще премине под знака на петела. Вярва се, че това е време на нещастия и загуби.

Макар че младите хора не вярват в древните суеверия, повечето от тях не дръзват да предизвикват съдбата и не искат да се женят в годината на вдовицата.

"Чух за годината на вдовицата съвсем наскоро. Това суеверие влияе много върху нашите родители, но за нас младите то не означава нещо кой знае какво", коментира младоженката Жан Жон.

Почитането на подобни суеверия не е просто страх от гнева на боговете, но и опит за връщане към традициите, които десетилетия наред бяха забранявани от режима на Мао Дзедун. Въпреки това обаче не малко от китайците сключват брак по западен образец. BTV
 


Сходни връзки

Масови сватби в Китай преди Годината на петела | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди