изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:39 EET
Американската армия призна, че е бомбардирала погрешна цел в Северен Ирак    
По светаАмерикански сержант, който нареди на своите войници да хвърлят двама цивилни иракчани в река Тигър, беше осъден на шест месеца затвор за нападение. 33-годишният Трейси Пъркинс беше оправдан по обвинението в непредумишлено убийство на единия иракчанин, който се удави в реката, както и за даване на фалшиви показания.

Американската армия призна, че е бомбардирала погрешна цел в Северен Ирак. При въздушно нападение южно от Мосул погрешно е била улучена съседна къща, признаха от американската армия. Петима души са загинали при бомбардировката. Целта на удара е било предполагаемо убежище на местни бунтовници. Бомбата е паднала върху къща, намираща се наблизо.

Американската армия заяви, че съжалява дълбоко за загубата на живота на невинни хора. Имат се предвид петима загинали иракчани, местните жители, обаче, твърдят, че са убити 14 души.

Патрулиращ американски войник беше убит тази сутрин в Багдад. Бомба, поставена на пътя избухнала близо до него. Според Сънди Телеграф се очаква британското правителство да обяви следващата седмица, че ще изпрати още 650 военни в Ирак. С тях британските сили ще станат 9000 души. Целта е засилване на сигурността в страната преди изборите там, насрочени за 30 януари.

http://news.bnt.bg

setScrollFoot()
 


Сходни връзки

Американската армия призна, че е бомбардирала погрешна цел в Северен Ирак | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди