изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:28 EET
ОТ ВАРНА ДО КАРДАМ - С ДИЗЕЛОВА МОТРИСА "СИМЕНС"    
ИкономикаВ края на миналата седмица БДЖ подписа договор със "Сименс" за доставка на дизелови мотриси, съобщи Netinfo.bg. До края на месеца трябва да пристигнат първите две от общо 25-те договорирани дизелови мотриси. Останалите мотриси от типа "Дезиро", всяка с по 123 седящи места, ще пристигат по график от средата до края на годината.

Приблизителната цена е общо 67 млн. евро, но само от икономии на дизелово гориво те ще бъдат изплатени за 10 години, тъй като с тях разходът на гориво ще се намали 10 пъти, поясняват от железниците. Първите две мотриси ще направят демонстрационни пътувания по железопътната мрежа на страната, а после ще се движат като пътнически влакове със скорост до 120 км/ч. в участъците, където това е възможно. Дестинациите са няколко, като сред тях е и Варна - Добрич - Кардам. От железопътния превозвач обясняват, че реализират  доставката на дизелови мотриси, за да не закриват тези линии.
От догодина електрическите мотриси ще пътуват по всички дестинации, включително и по основните железопътни линии.

 

 


Сходни връзки

ОТ ВАРНА ДО КАРДАМ - С ДИЗЕЛОВА МОТРИСА "СИМЕНС" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди