изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:59 EEST
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ    
Общество

Как искаме след ужасяващата жестокост, която проявяваме към природата, тя да не ни отвръща с бедствия катастрофи?!

  Бездомните кучета в Добрич всекидневно са подложени на всевъзможни издевателства. Животните са малтретирани с години. За това алармира пред НДТ Мария Великова от кастрационния център "Германо-българска помощ за защита на животните" в Добрич.



По празниците там е прието куче, разкъсано от бомбички. Оказало се, че неизвестен изверг вързал за гърба му пиратки и ги взривил. Гърбът на животното бил като сарма, по думите на М. Великова. За щастие, то е оживяло и в момента се възстановява. Друго куче пък било намерено с отрязани задни крака и полов орган. Служител на институция, която по принцип би трябвало да се грижи за опазването на реда и сигурността в Добрич, застрелял куче от терасата си с пушка.

Това е жестоко, садистично, извратено, безкрайно необяснимо за всеки нормален човек - независимо дали се страхува от уличните кучета, или си дава от залъка, за да ги нахрани.

Как искаме природата да бъде благосклонна към нас, след като подобни изверги, които едва ли можем да наречем хора, проявяват към нея такава жестокост. И то, водени от някакво перверзно и извратено удоволствие!!! И как тогава природата няма да ни го връща тъпкано с бедствия и катастрофи, след като някакви изроди убиват просто, за да си направят кефа. И как искаме децата ни да не убиват, като ежедневно стават свидетели на жестокост и бездушие.

Това може да бъде дело единствено на извратен и болен мозък. Не просто да убие куче, а да го измъчва - да го взриви с бомбички, да му отреже краката, да го скалпира.... Това е жестоко, садистично престъпление, за което в българското законодателство би трябвало да има сериозно наказание. Още повече, че този, който днес е посегнал на куче, утре може да направи същото и с човек.

В Германия осиновяват българските кучета, а у нас ги малтретират - при това с проява на противна изобретателност при мъченията. Как може на някой да му хрумне да върже бомбички за гърба на куче?! Вярно, по европейските улици не скитат бездомни кучета. Но там въпросът със сигурност не е решен по този начин. Може и на книга да станем европейци, но по манталитет - едва ли. Не и докато някои замерят животните с камъни, докато ги ритат, стрелят и кълцат с ножове. НДТ

 

ДА ПРИПОМНИМ КАКВИ МЕРКИ СРЕЩУ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА ВЪРХУ ЖИВОТНИ СЕ ВЗЕМАТ В ИТАЛИЯ

Италианският парламент прие закон, наказващ строго мъчителите на домашни любимци и тези, които ги изоставят на произвола на съдбата - две доста чести практики, характерни за летния сезон, информира Investor.bg.

При изоставяне на куче или котка следва санкция от една година затвор за жестокия собственик, придружена от глоба от 10 000 евро. При организиране на борби между животни с комерсиална цел наказанието е 3 г. затвор и глоба до 160 000 евро, гласи окончателно приетият законов текст.

"Заминаващите във ваканция трябва да знаят, че, изоставяйки кучето си на пътя, рискуват да се озоват в затвора, вместо на морския бряг", обяснява самодоволно сенатор, спомогнал за приемането на решението.

Законът цели да защити животните от всякакви видове мъчения. Така например за убиване на животно без конкретен мотив наказанието е 3 до 18 месеца затвор. При малтретиране санкциите са от 3 месеца до една година зад решетките.

За търговците на кожи също има санкции, включващи една година затвор, глоба от 100 000 евро и прекратяване на фирмената дейност.
all/ndt

 


Сходни връзки

ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ | 20 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-01-10 @ 19:14 EET
Това е нечовешко !!!!
Едно е ясно
Автор: Anonymous да 2005-01-11 @ 02:42 EET
В различни моменти при двойката куче - човек все един успява да се направи на по-лош! Дали куче ще разкъса човек или обратното, очевидно са все "природни" действия. Да не говорим, че по принцип кучето си е жив вълк, който на моменти спи. А и в момента са актуални по-скоро случаите на разкъсани хора от кучета в България. Така че за мен вече и двете неща не са нещо, което може да ме учуди. Виждал съм "хора", които си "пасат" кучетата (големи колкото пони) в парка, където играят 3 годишни деца. И никой не си дава сметка, че ако това дете се стресне от подивялото в момента любимо кученце, може да си докара диабет и какво ли още не (стресовите реакции отключват много болести). Виждал съм и други "хора", които докато си демонстрират най-новите дрехи под предтекста, че си разхождат кучето се правят на ударени, ако то се изходи на центъра на града... и въобще и не намират за необходимо да си съберат така пресните отпадъци. Нещо повече, харесва им да са поставени точно там ! Та накратко, хора (без кавички), ако поне малко мислите разумно, не правете такива неща, въпреки злобата на ежедневието, която може да ви кара. Защото иначе ще си остане все така пожелателно всичко в нашия живот ... като статията, която ни казва какво правели в Италия, защото ние не правим така :)) Послепис: Забележете само колко удобна се оказа думата природа в статията. Позволява ни да приемем чак суеверни определения!
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-01-26 @ 16:23 EET
Само един въпрос - защо са се заели да лекуват взривеното куче, вместо да го приспят? Все пак с парите похарчени за лечението му могат да бъдат заловени и приспани поне няколко бездомни кучета. И в този ред на мисли, дали след като се "възстанови" ще го пуснат пак на улицата, или като се казва "сред природата"?
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-01-26 @ 16:41 EET
Парите са на частни лица, които желаят да лекуват пострадали от човешки изроди животни. Същите хора се грижат и за останалите улични приятели на човека.
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-02-01 @ 08:29 EET
Може би трябва да се надяваме природата да бъде благосклонна когато болестите, чиито носители са кучетата да не заразят децата ни. Или пък да се надяваме пак заради същите болести хирурзите да не ни лекуват. То тогава картината би била много по зловеща.Така,че колкото по-малко са бездомните кучета, толкова по-спокоен ще е животът ни.
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-02-01 @ 10:00 EET
Сигурно сте прави от някаква своя гледна точка. Жалко, че никой нито веднъж не реагира защо трябва да живеят изверги, които убиват децата и родителите ни, които изнасилват деца, които след това дори се жалват в Страсбург, че в килията им давали свинско, а не телешко месо... Каквото е отношението към уличните ни кучета, такова ще бъде отношението на държавите, спрямо които ние сме нищо повече от улично куче. Трябва първо да се научим да се справяме с убийците, изнасилвачите, крадците на милиони, с тези които изхвърлят на улицата собствените си домашни любимци, тогава да раздаваме правото кое живо същество има право на живот.
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-02-01 @ 11:36 EET
Жал ми е за Вас, след като се сравнявате с улично куче. Но нека Ви представя медицинската гледна точка. Живото същество, както казвате е потенциален носител на Бяс и ехинококоза(тения). Последната спокойно може да се загнезди в черния дроб, белия, червата даже и в мозъка. Предполагам се сещате как се лекува това. Миналата година отървах едно детенце точно пред кино Родина от четирима представители на уличните Ви приятели. Горкото бягаше с писъци и понеже не можех да го стигна се наложи да раздавам ритници по вашите приятели. Не съжалявам за това и ако се наложи пак ще го правя. Колкото до убийците, изнасилвачите или утрепките, за които споменавате са предмет на друга тема, за която всеки предполагам има позиция, и освен това г-жо или г-е имаме действаща съдебна система. И пак Ви казвам броят на уличните кучета трябва да бъде възможно най-малък Така е в Европа.
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-02-01 @ 12:39 EET
Няма защо да ме съжалявате. За съжаление сте Вие, които искате да убивате, а може би сте лекар. Разбира се, мнозина биха се съгласили с Вас, включително и аз, само при едно условие - законодателство и за уличните кучета и други домашни любимци, но като това в Италия. При това законите да се спазват, както и за убийците. Защото щетите на обществото, нанесени от убийците и изнасилвачите, и крадците на всички равнища, са много по-големи от болестите, които причиняват уличните кучета. Към кои, уважаема Госпожо, бихте присъединили хората, които ровят в кофите и яадат хранителните продукти, изхвърлени в тях. Нещо направили леи сте те да живеят по-добре?
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-05-12 @ 05:03 EEST
ТАКИВА СЛУЧАИ НИАМАШЕ ДА ИМА АКО НЕ БЕШЕ СПРИАНА БОРБАТА С КУЧЕШКАТА ТЕНИЯ СЪЩЕСТВУВАЩА ОТ 1878Г.ТОГАВА ЗАРАЗАТА Е БИЛА 80% ПО-МАЛКА ОТ СЕГА.ТОЧНО В ТАЗИ ГОДИНА КНЯЗ ДОНДУКОВ-КОРСАКОВ ЗА ДА ДОЙДЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ Е ПЛАТИЛ ПО 2 ГРОША ЗА ВСЯКО УНИЩОЖЕНО БЕЗДОМНО КУЧЕ СТРАХУВАЙКИ СЕ ОТ КУЧЕШКАТА ТЕНИЯ.ОТ 12 ГОДИНИ НАСАМ НИКОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ ЗА НАМАЛЯВЯНЕ НА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА.ИМАМ 6 ПОЗНАТИ С ИЗРЯЗАНИ ЧЕРНИ ДРОБОВЕ КОИТО КАТО ВИДЯТ ПОМИЯР ИЗПИТВАТ ПОДОБНИ ЧУВСТВА.ВСИЧКИ ДРУЖЕСТВА ЗА ЗАЩИТА НА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА ТРИАБВА ПЪРВО ДА ПЛАТЯТ ОПЕРАЦИИТЕ НА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ОПЕРИРАТ ОТ КУЧЕШКА ТЕНИЯ ЗАЩОТО СПОМАГАТ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО И!
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-05-12 @ 05:13 EEST
НАЙ ОПАСНАТА БОЛЕСТ-ЕХИНОКОКОЗАТА СЕ УВЕЛИЧАВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА, А ТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ОТ НЕПРОСВЕТЕНИТЕ ХОРА!ТАКИВА ХОРА И ОРГАНИЗАЦИИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАВЕЖДАТ ПОД ОТГОВОРНОСТ КАКТО ПРЕДИ, ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕЖКИ ЕПИДЕМИОЛОГИЧНИ БОЛЕСТИ!
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-05-12 @ 18:15 EEST
Tatkovtzite vi edno vreme v Dermenlika i v Tshervenata prast-gr.Tolbihin ubivaha za razvleshenie po deset kusheta i bezdomni kotki dnevno.Beche sistema na bandite ot detza.A pak kato niamache kotki,poshvaha s kamani ludite Petar i Stoiana ili umirachtite ot strah zigani.Tova beche predi dosta desetiletia,vse pak.
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-05-13 @ 23:02 EEST
be edin 4owek kakto se otnasq s jiwotni taka se otnasq i kum hora.Shto da ne se dawat pari za le4enie na ku4etata!.
DA se bili prispiwali.Prispi se ti.!!!
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-06-04 @ 09:06 EEST
Ako e taia,koiato mislia,majat i prez komunistishesko jivkovsko slagache bombishki na osadenite na smart v arestite na Dobrish,ZA DA PRIZNAIAT OCHTE NECHTO.
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-06-04 @ 09:18 EEST
Kakvo shudno!Dobrudja e dala na Balgaria nai-golemite sadisti-ubiizi na HORA v istoriata ni:Kurta ot Tervel_1913g.,Ivan Ivanov ot Kardam,Horemagshiata,nad 25 sadistishni ubiistva,maiorat-sadist ot MVR-Dobrish,Jivkoto,predi samo 20 godini-okolo 20 ubiistva i t.n.
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2005-11-03 @ 20:48 EET
Защо трябва да се проявяват подобни жестокости към животните?Не е ли по- добре някой най-сетне да си свърши работата в тази държава,защото това е причината за повечето безредици в страната!
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2007-03-28 @ 23:25 EEST
Хората са жертва на собствените си деиствия.Едно куче никога не би нападнало,ако не бъде предизвикано,или ако предварително не е било подложено на мъчения от хората или обучено от същите да напада.Във всеки случай,хората са причината за нападенията.Кучетата едва ли изпитват каквото и да било удоволствие от това да разкъсат някого или да го взривят с бомбички,ако можеха.
Отговор
Автор: Anonymous да 2007-05-09 @ 13:55 EEST
Ами кучетата са създадени да се обичат и да се зачитат. Съгласна съм със това че кучетата нападат хора.  Но защо са създадени като само пише за тях че са лоши и че хапят?  Ако те не хапеха с какво щяха да се защитават? Има много лоши хора които ги нападат. А за малките деца маиките им да ги пазят. Те къде блеят? И ако хората спазват хигиена могат да си гледат куче. Няма нищо лошо в това. А какво само се оплакват? Трябва хората да внимават каво е това? Един съжалява някое куче и го милва. А като се върне в къщи отваря хладилника и започва да яде без да си мие ръцете. И после хоп хванал кучешка болест. И се опвакла едно куче ме зарази. Аз си гледам куче и няма такова нещо при мен. А защо е това тук че хората се разболяват. А кучетата не хапят добрите хора. А само бездомните. Кучетата са наи умните животинки. А за някое улично куче защо хапе ли? Ами защото не познава хората ако си вземеш куче и го гледаш то ще те ухапе ли?  Кучетата бездомните са не разбрани защото не познават хората.  Ако гогледаш известно време няма да те ухапе. Хораааааааа кучетата са добри защитаваите гииииии!!!!!!!!!!!!!!!!
Отговор
Автор: Anonymous да 2007-05-09 @ 14:21 EEST

Аз обичам животните.

 

ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
Автор: Anonymous да 2007-05-09 @ 17:41 EEST

Логиката е проста - днес ни пречат кучетата, утре съседите...

Господ обаче си знае работата - днеска си взривил куче, утре теб някой те изгърмява. Ей тъй на, за кеф или просто защото понамирисваш малко и не си му приятен.

п.с. Жалко за бедната гадинка, каква ли заплаха е представлявала. А, вярно - ваксините против бяс са скъпи.. Да вземат животните да ни оправят обществото, ко ли?! :))))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди