изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:14 EEST
“Време”:На македонско-българската граница МВР залови терорист, уличен за нападенията на 11 септември    
Ред и сигурностТабановце. На граничния контролно-пропускателен пункт Табановце на македонско-българската граница служители на Дирекцията за държавна сигурност и контраразузнаване в Македония арестуваха 42-годишния германски гражданин с ливански произход Халид ел Масри , пише днес македонският вестник “Време”.


Съществуват подозрения, че Халид ел Масри е един от организаторите на терористичните нападения от 11 септември. На 31 декември 2003 г. Масри е пътувал с туристически автобус от Истанбул за Белград. Разузнавачи от Дирекцията за разузнаване и контраразузнаване засекли Халид ел Масри на граничния пункт Деве Баир, на македонско-българската граница. По случая веднага били информирани служителите в централата на Дирекцията в Скопие, които веднага потърсили помощ от канцеларията на ЦРУ в САЩ. От ЦРУ потвърдили, че Ел Масри е един от заподозрените в организирането на нападенията на 11 септември.
Германският гражданин отрекъл обвиненията. Той твърдял, че е бил на почивка в Турция.
ЦРУ разполага с информация, че Ел Масри посещава джамия в германския град Улм, в която се събират членове на “Ал Кайда”. Ел Масри дълго време е бил следен от германската разузнавателна служба БНД.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

“Време”:На македонско-българската граница МВР залови терорист, уличен за нападенията на 11 септември | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди