изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:43 EEST
Investor.bg: Садят трева върху небостъргачите в Пекин    
КитайВластите в Пекин са решили да засадят зелени площи по покривите на сградите, за да се борят със замърсяването на околната среда и за да изглежда добре градът по време на предстоящите летни Олимпийски игри през 2008 г., съобщава агенция Нов Китай.

Предвижда се през следващите три години да бъде посадена трева върху 30% от небостъргачите и 60 на сто от жилищните сгради, които не са многоетажни.

Тези мерки, които се предприемат поради липсата на достатъчно място на земята, имат за цел също и подобряване качеството на въздуха в китайската столица.

Засега обаче не е ясно колко точно е инвестирал или възнамерява да инвестира Китай в борбата си със замърсяването и доброто представяне на игрите.

Равносметката от миналогодишните Олимпийски игри в Атина се оказа доста неблагоприятна за организаторите, след като бяха инвестирани над 10 млрд. евро, а в същото време броят на посетителите се оказа доста под очаквания.

Тогава всички в туристическия сектор решиха да се възползват максимално от предстоящата Олимпиада и цените в страната станаха непосилни, като нощувката в двузвезден хотел скочи от 90 на 300 евро, а цената на едно кафе стана 3 евро.
 


Сходни връзки

Investor.bg: Садят трева върху небостъргачите в Пекин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди