изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:53 EEST
Д-Р ДЕМИРОВ:ПАК ЛЕКАРИТЕ ЩЕ ОБЕРАТ НЕГАТИВИТЕ ЗАРАДИ ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИТЕ    
Здраве Отново лекарите ще оберат негативите във връзка с медицинската помощ, която трябва да заплащат здравно неосигурените лица.

Това каза за НДТ председателят на Районната лекарска колегия в Добрич д-р Демир Демиров., когото потърсихме за коментар относно влизането в сила от 1 януари на новия Национален рамков договор. Д-р Демиров подчерта, че договорът касае само здравно осигурените лица. "Проблемът за лицата без осигуроровки е един от най-сериозните в момента, по данни на НОИ те са една трета от населението" - сподели лекарят. Той обаче е категоричен, че лекарите няма да отказват медицинска помощ на нуждаещи се. "Може ли да върнеш един неосигурен човек, когото познаваш от 15-20 години? Или път да го видиш, че няма и един лев, а да му поискаш 10 лева за преглед?" - попита д-р Демиров.
Новият рамков договор е по-добър от предходния, при него има завишение на финансовата рамка, особено за доболничната помощ, коментира председателят на РЛК. Той разказа, че още при подготвянето на първия договор преди години желанието на Българския лекарски съюз е било той да влиза в сила в началото на календарната година и това за първи път се реализира от 1 януари 2005 г.

 


Сходни връзки

Д-Р ДЕМИРОВ:ПАК ЛЕКАРИТЕ ЩЕ ОБЕРАТ НЕГАТИВИТЕ ЗАРАДИ ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди