изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:10 EET
ИВАН КОСТОВ:ЗАМЯНАТА НА ДЪЛГА ИЗПЪЛНЯВА СПЕКУЛАТИВНИ ЦЕЛИ    
ПолитикаБизнесменът Венцислав Тодоров бе избран за регионален координатор на ДСБ. Избран бе 12-членен предизборен щаб

 "Милен Велчев е единственият финансов министър в света, който води политика в полза на притежателите на дълга, а не в полза на тези, които го плащат", каза вчера в Добрич експремиерът Иван Костов. "Не трябваше да има замяна на българския дълг, който беше много евтин и в тези години не струваше нищо на държавата като обслужване. По-нататъшната ликвидация на останалата част от българския дълг чрез погасяване не облекчава плащането, а изпълнява други спекулативни цели, които не са български, а на притежателите на българските брейди облигации," добави Командира. Според него, от 2002 г. правителството води политика не в интерес на българския данъкоплатец, а в интерес на чуждите инвеститори. "Още от 2002 година бях единственият, който предупреди, че това е лоша операция и ще донесе щети на България. Само за тези три години България щеше да икономиса над 120-130 млн. долара само за обслужване на дълга," изчислил Иван Костов. "Милен Велчев размени доларовия дълг за дълг в евро. Притежателите на този дълг не страдат както българските притежатели на долари от тяхното обезценяване. Те са защитени, защото държат български еврооблигации", каза още Костов.
 Лидерът на ДСБ присъства в Добрич на първото в страната регионално събрание  на партията и тук даде старт на предизборната кампания. Около 330 били членовете на партията на Костов в Добричка област. През март в София ще се проведе националното събрание на "Демократи за силна България". Там ще бъдат поставени предизборните цели, номинираните кандидати за листите, както и ще стане ясно дали ДСБ ще излязат сами на изборите или в коалиция. "Водили сме преговори с БСДП, с БЗНС-НС и с Демократическата партия. Не зависи от нас дали те ще приемат. Ние трябва да сме готови и за двете предизвикателства и да мобилизираме силите си да се явим сами. Рискът е дали ще номинираме най- достойните кандидати. Ако се преодолее кризата в дясното пространство, няма да има управление на левицата и управление на левия център", смята Иван Костов. 
Бизнесменът Венцислав Тодоров бе избран за регионален координатор на ДСБ, а за председател на вътрешно-партийния арбитраж - нотариус Юлияна Кадикянова. Ясен е и съставът на предизборния щаб. Той ще е 12-членен, за председател бе избрана Антония Кирова.

 


Сходни връзки

ИВАН КОСТОВ:ЗАМЯНАТА НА ДЪЛГА ИЗПЪЛНЯВА СПЕКУЛАТИВНИ ЦЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди