изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:03 EEST
"10-15 ДНИ МЕ ЗАПЛАШВАХА ПО ТЕЛЕФОНА, ЧЕ ЩЕ МЕ УБИЯТ, АКО ПРОГОВОРЯ"    
Общество

Думи на Любен Христов - свидетел по делото срещу Момчил Петров.



В Добричкия окръжен съд отново бе даден ход на безпрецедентното дело за опит за убийство с газов пистолет. Топадвокатът Марин Марковски, нашумял покрай трагедията в дискотека "Индиго", встъпи в съдебния процес като защитник на Момчил Петров, обвинен, че е ослепил Диян Николов.

Припомняме, че жертвата - 27-годишният Диян Николов Господинов, напълно е изгубил едното си око след фаталния изстрел. Лекари от специализирана клиника в Белгия - след серия от операции, са успели да възстановят само 10 % от зрението на другото му око. Сачмите по чудо не са засегнали главния мозък на потърпевшия, твърди съдебномедицинска експертиза.

Тежкият инцидент, в който се забърква 27-годишният варненец Момчил Петров Димитров, се разиграва на паркинга пред хотел "България" в Добрич през ноември 2002 година. Той се забавлявал в бара на хотела и призори поискал да си наеме проститутка. 20-годишната Силва отказала да го обслужи, защото бил много пиян и се уплашила от агресивното му поведение. Момчил Димитров ударил младата жена през лицето и я заплашил, че ще подпали косата й със запалка, твърди обвинителният акт на прокуратурата. Силва успяла да се отскубне от натрапника и се обадила по телефона на Диян Господинов, при когото, според обясненията й, живеела на квартира.

Разправията между двамата мъже се разиграла на паркинга малко след 3 часа. Там Момчил Димитров стрелял в лицето на Диян Господинов от близо 2 метра разстояние с 9-милиметров газсигнален пистолет "Волтран".

Добричкият окръжен съд веднъж постанови 10 години затвор за Момчил Димитров и го задължи да плати граждански иск на потърпевшия. Апелативният съд във Варна отмени присъдата и нареди процесът да тръгне отново.

Вчера в залата на Темида новият съдебен състав отново разпита охраната на паркинга, охраната на хотела и приятел на Момчил. Диян не бе в залата, тъй като имал информация, че делото ще се гледа на 12-и, а не на 11-и. Неговите защитници обаче бяха на делото. Чрез адвокат Желева вчера бе внесена искова молба от Диян Николов за граждански иск в размер на 100 000 лева - 35 000 лева за имуществени вреди и 65 000 лева за неимуществени вреди. Адвокат Марковски не бе съгласен по начина, по-който е формулиран гражданският иск и имаше претенции относно приемането му в този вид. Пострадалият иска още Момчил да поеме разходите по делото.

Николай Колев, който тогава бил охрана на паркинга в хотел "България", каза, че видял намерен нож до хотела. Разбрал от момичетата Силва и Жечка, че Диян е бил прострелян и че при огледа са намерени нож и ключове на 5-6 метра от колата на Диян.

Другият свидетел по делото Николай Митев, който по време на инцидента е бил охрана в хотел "България", заяви, че е звъннал на Бърза помощ, но линейката се е забавила 30 минути. "Малко след 3 часа гледах Евроспорт. По едно време Диян влезе в хотела. Беше целият в кръв. Всички около него казваха, че Момчил го е прострелял", каза Стоянов.

Ключови показания по това дело даде третият разпитан вчера Любен Христов. Това бе приятелят на Момчил, с когото се познават от детските си години. В деня на инцидента двамата били заедно на бара в хотела. "Доколкото разбрах, Диян е сутеньор на момичетата. Имахме желание да консумираме от тях любов. Разговаряхме с тях в хотела. Те казаха, че чакали шефа си. Стана късно и ми се намали желанието да консумирам от тях любов. Затова си тръгнахме. На излизане видяхме колата на Диян, а той привлече нашето внимание, като включи фарове на колата си.  Малко по-късно Диян започна да псува и обижда. Ела да се разберем, викаше той. Видях Диян да вади нож и затова казах на Момчил да внимава. След това видях, че Диян отива към Момчил. Чух изстрел. Момчил се качи в колата и ме остави у нас. Той се прибра. В колата нищо не коментирахме. Бяхме онемели от случилото се" - разказа Любен.

"Защо не разказахте това по време на следствието?" - попита съдията по делото Снежина Колева. "В продължение на 10-15 дни ме заплашваха по телефона, че ако проговоря,  ще ме убият. Различни мъжки гласове ми се обаждаха от 5-6 мобилни номера" - каза Любен Христов. По-късно, след въпроси на Марин Марковски, свидетелят уточни, че Диян викал на Момчил "Да е** твойта майка. Ще те убия, ще те изкормя, пишлеме". Адвокат Марковски направи забележка към прокурора и съдията по делото да не вменяват отговори с въпросите си и да построяват граматически правилно своите въпроси към свидетелите. След една от поредните му забележки съдията по делото даде 5-минутна почивка. Днес делото срещу Момчил Петров продължава. Очаква се да се яви и Диян Господинов, на когото съдът наложи принудително водене и 100 лева глоба заради неявяването  вчера. Днес ще бъдат разпитани и вещите лица. НДТ  

 


Сходни връзки

"10-15 ДНИ МЕ ЗАПЛАШВАХА ПО ТЕЛЕФОНА, ЧЕ ЩЕ МЕ УБИЯТ, АКО ПРОГОВОРЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди