изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:05 EEST
СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛ Е ЗАПЕЧАТАЛ 90 % ОТ ЗАВОД "ХАН АСПАРУХ"    
НовиниНа 28 декември миналата година съдия-изпълнител е извършил опис на имуществото на завод "Хан Аспарух" в Добрич и е запечатал 90 % от помещенията му - без административната сграда, съобщи за НДТ пресаташето на мажоритарния собственик "Беларус агротехника експорт" Юлия Христова.

Действията на съдия-изпълнителя са вследствие изпълнително дело, заведено по молба от "Унибанк", която е отпуснала кредит на фирмата в размер на 1.5 млн. долара, дадени от фирмата като гаранция пред Министерство на отбраната. "Новият управленски екип на завода подписа на 31.12.2004 г. анекс към договора с банката и се споразумя за погасяването на кредита и намаляване на лихвата по него" - каза още Ю. Христова. Действията на съдия-изпълнителя са прекратени и всички помещения ще бъдат отпечатани до края на януари. Дотогава работниците във фирмата са пуснати в престой, добавиха още от пресслужбата.
От централата на КНСБ научихме, че 60-70 на сто от работниците  вече са завели дела срещу  "Хан Аспарух" за неизплатени заплати от последната година на обща стойност 400 000 лева. Във всички гледани до момента дела съдът е признал вземанията на работниците.
 


Сходни връзки

СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛ Е ЗАПЕЧАТАЛ 90 % ОТ ЗАВОД "ХАН АСПАРУХ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди