изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:48 EEST
ПРОТИВОРЕЧИЯ В ПОКАЗАНИЯ ДОВЕДОХА ДО ОЧНА СТАВКА В СЪДА    
Новини

 

Защитата на Момчил Петров поиска да бъде намалена неговата мярка задържане под стража, след като той вече 2,2 години е в ареста



Свидетел и ищец по делото застанаха очи в очи на 50 сантиметра разстояние по време на вчерашното дело на Диян Господинов срещу Момчил Петров, който е обвинен в опит за убийство. До очната ставка в съдебната зала се стигна след противоречия в показанията на Диян Господинов и свидетеля Любен Христов. Един срещу друг двамата бяха заставени да отговорят на въпроси на съдията, затова дали се познават, в какви отношения са били преди и след инцидента. Любен каза, че познава визуално Диян, докато потърпевшият отрече да познава свидетеля. Любо, който е приятел на Момчил от детските им години, вчера каза в очите на Диян, че той викал, псувал и така предизвикал Момчил. “Не е вярно. Бях спокоен” - отвърна ищецът. Свидетелят по делото каза още, че Диян извадил нож. “Не съм извадил нож, нито пък съм извършил движение с ръката в якето” - заяви простреляният Диян. До очната ставка се стигна, след като преди два дни в съдебната зала Христов каза, че Момчил е стрелял с една ръка, а вчера заяви, че го е направил с две. Разминавания имаше и в показанията на Диян - с тези, които е дал през ноември и в предварителното производство. Веднъж пострадалият каза, че Момчил е бягал след него и го настигнал до хотел "България", а друг път, че е отишъл до колата му.

“Какви бяха реакциите на Момчил след изстрела?” - попита съдията по делото Снежина Колева. “Нервира се. Започна да си вади косата. Афектира се, че е напсуван на майка” - отвърна Любен.

Пръв на скамейката вчера застана Диян Господинов, който отново разказа как е станал инцидентът през ноември 2002 година. Той сподели, че през 1999 година държал заведение с бащата на Момчил, но не знаел, че му е баща. “Бащата на Момчил ме посети в болницата и плати първата ми операция” - допълни Господинов. “В деня на инцидента двете момичета ми се обадиха и ми казаха, че момчетата ги закачат. Казах им да се обърнат към охраната на хотела. Звъннаха ми втори път и ми казаха, че няма никой в хотела. Тогава тръгнах от дома. Колкото до ножката, която е намерена, тя е моя, но не съм я вадил и не знам защо е отворена. Бях на 50 см от Момчил, когато той ме гръмна” - каза Диян. Веднъж обаче Диян каза, че държал ножката си във вътрешния джоб, а после, че във външния. Прочетени бяха експертизите на вещите лица. Според тях едното око на Диян ще остане сляпо за цял живот, а зрението на другото е достигнало своя максимум от 10 процента. “Основният сноп сачми са попаднали в челната област на главата. Малък брой сачми са попаднали в очните ябълки. Ако основният сноп бяха попаднали в очните ябълки, то можеше да се стигне до смъртен случай” - заявиха вещите лица. Те заключиха още, че няма отпечатъци от намерената ножка, която Диян си разпозна в залата. Патронът, с който Диян бил прострелян, е самоделно направен.  

В края на вчерашното заседание защитата на Момчил Петров поиска да бъде намалена неговата мярка за неотклонение "задържане под стража" в по-лека мярка, но Темида не уважи искането. Решението може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред Апелативния съд във Варна. "Момче, ще обжалваме и ще те пуснат!" - с тези думи адвокат Марин Марковски изпрати Момчил от залата. Съдия С. Колева се обоснова, че искането на защитата е неоснователно, тъй като има вероятност подсъдимият да се укрие или да замине в чужбина. След инцидента той е направил опит да избяга и има две висящи дела, припомни съдията. На няколко пъти вчера в залата защитата на Диян Господинов заяви, че адвокат М. Марковски често се намесва в процеса, с което съзнателно пречи на съдебното производство. Магистратите му направиха забележки и му забраниха реплики.

Делото продължава на 11 март, когато в залата ще трябва да бъдат принудително доведени Силва Антонова, Станил Костадинов и Бистра Божкова. Вчера те бяха редовно призовани, но не се явиха, тъй като били в чужбина. Съдът им наложи глоба в размер на по 30 лева. Ще бъде изискана справка от РДВР дали са се завърнали в пределите на страната.

Припомняме, че делото се гледа за втори път. Диян Господинов иска кръвнина в размер на 100 000 лева, а веднъж магистратите наложиха и присъда от 10 години на Момчил. Делото бе върнато от Апелативния съд във Варна.   НДТ     

 

 


Сходни връзки

ПРОТИВОРЕЧИЯ В ПОКАЗАНИЯ ДОВЕДОХА ДО ОЧНА СТАВКА В СЪДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди