изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:23 EEST
ПОЧТИ 1000 СА ПОДАДЕНИТЕ МОЛБИ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ    
Общество987 молби от хора с увреждания във връзка с влезлия от 1 януари нов закон са подадени до момента в дирекциите "Социално подпомагане" в областта, съобщиха от регионалната дирекция в Добрич.

От там обясниха, че молбите за извършване на социална оценка се подават по постоянен адрес. Всяка една дирекция в областта има изготвен график за посещения на лицата с увреждания по населени места, при които им се предоставя за попълване молбата за социална оценка. Такива са предоставени и на организациите на хората с увреждания. Социалната оценка се извършва от консултативни комисии, създадени към съответните дирекции. В 30-дневен срок от подаване на молбата социален работник изготвя социален доклад, в който се отразяват обстоятелствата от социален, битов, семеен и здравен характер, свързани с възможността за интеграция на лицето. След преценка комисията ще прави предложение до директора на ДСП за отпускане на месечна добавка. Валидността на социалната оценка е до края на срока, за който е определен процентът на намалена работоспособност. При пожизнено експертно решение, срокът на социалната оценка е пет години от датата на издаването й.
До влизането в сила на Закона за хората с увреждания по други нормативни документи помощи са получавали 4 434 добруджанци. Те са били подпомагане за телефонни и транспортни разходи и балнеолечение.

 


Сходни връзки

ПОЧТИ 1000 СА ПОДАДЕНИТЕ МОЛБИ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди