изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:21 EET
ИВ. ИВАНОВ СЕ СРЕЩНА С КОЛЕГИ ОТ СЕВЕРОИЗТОЧНИЯ РАЙОН    
ОбществоОбластният управител Иван Иванов участва в първата среща след стартирането на " Пилотна интегрирана схема за регионално развитие в Североизточен район за планиране, финансирана от програма ФАР " Икономическо и социално сближаване 2003".

Тя се проведе в "Бизнес Хотел Варна" и на нея присъстваха областните управители от Североизточния планов район, кметове и представители на 49 общини от региона, представители на министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на труда и социалната политика и на икономиката и др.
На срещата Руут ван Енг - представител на Европейската комисия за България, който отговаря за програма ФАР, говори за условията на финансиране на бъдещите европейски фондове, контрола и опита от реализацията на Грантовата схема за помощ при уcвояване на нови проекти на ЕС.
Общата стойност на грантовата схема, чрез която ще се финансират проекти за оптимизиране на бизнес средата и производствения сектор, за развитието на човешките ресурси и инфраструктура в Североизточния район за планиране, е 5,47 млн. Евро.
В областна администрация в Добрич се събират проектни идеи, които ще насочат експертите за изготвяне на точен анализ за нуждите на региона .
Основната задача на областните администрации  е да подпомогнат работната група на експертите от МРРБ и консултанския екип, да участват в Направляващия комитет на проекта и да подпомагат местните партньори с експертни съвети, които ще им дадат по-големи шансове при класиране и финансиране на проектите.
 


Сходни връзки

ИВ. ИВАНОВ СЕ СРЕЩНА С КОЛЕГИ ОТ СЕВЕРОИЗТОЧНИЯ РАЙОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди