изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:23 EET
УБИЕЦЪТ НА ДИМИТРИЧКА МОЖЕ ДА СЕ РАЗМИНЕ С ПРИСЪДАТА    
Новини

Окръжният съд в Добрич отново ще разглежда делото срещу Тодор Русев - заради формално процесуално нарушение



Вчера в Добричкия окръжен съд трябваше да се гледа дело №515/04, което е срещу 43- годишният Тодор Русев. Веднъж той вече получи доживотна присъда, след като на 27 май 2003 година уби пред Младежкия дом 56-годишната Димитричка Пенева, но съдът отново ще гледа делото.

През май миналата година  магистратите наложиха присъда доживотен затвор на Тодор Русев и да плати 59 000 лева - по 18 000 лева на съпруга и двете дъщери на убитата Димитричка Пенева, и още 5 000 лева на гражданина, когото също се е опитал да убие. Варненският апелативен съд върна на Окръжния съд в Добрич за ново разглеждане делото срещу Тодор Русев - заради формално процесуално нарушение, научи НДТ. Вещите лица от София са информирали магистратите, че няма да могат да присъстват на заседанието вчера и затова то бе отложено за друга дата.

Припомняме, че на 27 май 2003 г. сутринта Тодор Русев нападна и намушка четири пъти смъртоносно с нож Димитричка Пенева и извърши опит за убийство на друг гражданин. Русев уби жената пред очите на съпруга й, докато минавали край Младежкия дом. След това той нахлу в интернет-кафе "Мания" в дома, нападна 20-годишен служител и го рани в ръката. При задържането Русев оказа съпротива на униформените и счупи стъкло на полицейски автомобил.
Експерти-психиатри, които извършиха тройна съдебно-психиатрична експертиза в клиника край София, потвърдиха пред съда, че Русев страда от тежка форма на епилептична депресия, но е вменяем и може да отговаря за деянията си. Самият убиец беше заявил, че не си спомня нищо от деня на убийството, но съжалява за случилото се. В същото време той беше си спомнил за други епизоди от живота си, за които съдията му зададе въпроси.
От неофициални източници НДТ разбра, че ако състоянието на Тодор Русев се влоши, както май и е станало, то при нова експертиза може да бъде установено, че той е невменяем. Това може да доведе до прекратяване на делото и Русев да не получи присъда. В момента убиецът е в затвора в Ловеч. НДТ

 


Сходни връзки

УБИЕЦЪТ НА ДИМИТРИЧКА МОЖЕ ДА СЕ РАЗМИНЕ С ПРИСЪДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди