изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:10 EEST
ВНАСЯТ НА СЕСИЯ ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ПРЕЗ 2005 Г.    
ОбществоОбщинска програма за закрила на детето през 2005 г. ще бъде внесена на предстоящата сесия на Общинския съвет в Добрич.

Тя бе приета вчера, на заседание на Комисията за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" в Добрич. Основните цели на програмата са гарантиране правата на детето, партньорство между различните институции и организации за развиване на алтернативните социални услуги, намиране на среда, близка до семейната, за отглеждане и възпитание за децата в риск  и др. През годината по програмата ще се провеждат акции за определяне броя на просещите деца и ще се работи с техните семейства, ще подпомагат ромските семейства при възпитанието на децата и при прибирането и задържането им в детски градини и училище. Комисията ще работи още за намаляване броя на постъпващите в институции деца, за информиране на обществеността и засилване на интереса към приемната грижа, за създаване на условия за равнопоставеност на децата с увреждания и др.
На вчерашното заседание на комисията бе приет отчет по изпълнението на Програмата за закрила на детето през 2004 г.

 


Сходни връзки

ВНАСЯТ НА СЕСИЯ ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ПРЕЗ 2005 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди