изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:43 EEST
Наземният контрол улови сигнал от сондата “Хигинс”    
НовиниДармщад. Наземният контрол на Европейската космическа агенция (ESA) улови сигнал, излъчен от сондата “Хигинс”, изпратен по време на спускането й към Титан – най-големият спътник на Сатурн, предаде АФП,

позовавайки се на изявление на Ричард Рансъм, директор на Европейската космическа агенция (ESA).
През следващите два часа и половина сондата ще прави снимки на повърхността на спътника, преди да се приземи. 
“Хигинс” беше изведена преди седем години и три месеца от американския космодрум в Кейп Каневъръл. Сондата ще събира данни за температурите, лъченията, химичните елементи и атмосферата на Титан.
На 24 декември сондата “Хигинс” се отдели от космическия апарат “Касини”, който в продължение на половин година кръжеше в орбита около Титан. Мисия “Касини-Хигинс” струва 3 милиарда долара и стартира през 1997 г. Тя е съвместен проект на американската космическа агенция НАСА и Европейската космическа агенция.
Титан е единственият спътник в Слънчевата система, който има атмосфера, съставена основно от азот и метан. Учените предполагат, че в атмосферата на Титан в момента протичат процеси, подобни на тези, протек ли преди милиарди години на Земята. Процесът би могъл да доведе до възникването на условия за живот. Чрез данните получени от "Хигинс" учените се надяват да се сдобият с повече сведения за ранните процеси на Земята.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Наземният контрол улови сигнал от сондата “Хигинс” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди