изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-23 @ 17:20 EEST
ЕКСВОДНИЯТ ШЕФ ВЕСКО МАРИНОВ ПРИСВОЯВАЛ НА ПОРАЗИЯ ДЪРЖАВНИ ПАРИ    
Ред и сигурност

Ексначаникът на ВиК-района Балчик Веско Маринов назначил на работа балчиклия, без да го информира, а след това прибирал заплатата му. Следват и много по-големи престъпления, за които може да получи затвор до 15 годиниПриключило е разследването по дело за присвояване на суми от ВиК-район Балчик. Предстои да бъде внесен обвинителен акт срещу 48-годишния Веско Христов Маринов - бивш началник на ВиК-район Балчик, и срещу 38-годишния Георги Богданов Анев.

През 2000 година било изградено отклонение от главния водопровод към частни земеделски стопани в село Гурково. Строителната дейност изцяло била извършена със средства, технологии и работници на ВиК. Парите е следвало да постъпят в касата на водното дружество. Веско Маринов е нарушил служебните си задължения, след като съставил 7 фактури с невярно съдържание. Той вписал, че тази услуга е извършена от неговата фирма "ВЕМ-строй- Веско Маринов" и по този начин прибрал 14 274, 95 лева. За това си деяние той ще отговаря за длъжностно присвояване и може да получи затвор от 1 до 10 години.

По другия случай Маринов ощетил водното дружество с 97 300 лева. ВиК открива процедура за възлагане на обществена поръчка през февруари 2003 година с предмет на доставка на електрическа енергия на основни помпени станции при аварийни ситуации. Единствената фирма, която се явила на конкурса, е ЕТ "Лина - Р" - Силистра. Фирмата печели конкурса, а съпругата на Георги Анев, която е била собственичка, го упълномощила да издава фактури за доставка на еленергия по магистрални мрежи с получател ВиК. Георги издал 27 фактури. Всичките били с невярно съдържание. В действителност услугата не е била извършена. От името на дружеството, под всички фактури Веско Маринов се подписал като получател на услугата. Двамата присвоили парите и по този начин ощетили водното дружество с 97 300 лева. Обвинението е за документна измама в особено големи размери. Законът предвижда от 3 до 15 години затвор.

Ексводният шеф Веско Маринов незаконно прибрал в джоба си и 1107,57 лева. На 3 юли 2002 година балчиклия подал молба до Веско Маринов да го назначи на работа във ВиК-район Балчик като багерист. Маринов резюлирал положително молбата и го назначил като машинист на багер в дружеството. Кандидатът за работа не е бил уведомен за назначаването му. Така за времето от юли до декември 2002 година балчиклията присъствал във ведомостите за заплата, но парите прибирал Веско Маринов. Присвоени били общо от юли до декември 2002 година 1107,57 лева. Маринов е обвинен за длъжностно присвояване и документни престъпления. За този случай може да лежи зад решетките до осем години.

Срещу Веско Маринов има и друго следствено дело, което не е приключило и което пак касае присвояване на суми. В момента Веско Маринов е в домашен арест, след като от 19 май до 7 октомври 2004 година е бил в ареста. НДТ

 


Сходни връзки

ЕКСВОДНИЯТ ШЕФ ВЕСКО МАРИНОВ ПРИСВОЯВАЛ НА ПОРАЗИЯ ДЪРЖАВНИ ПАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди