изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:23 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
НовиниБюлетин на МВР от 16 януари 2005 г.

София. Ловки измамници бяха разкрити и заловени от софийските полицаи след навреме подадени сигнали от излъгани граждани. Поредният капан до сградата на столичната митница бил заложен от регистрирания за различни престъпления С.И. /39 г./, осъждан. Той се представил за митнически служител пред жител на самоковското село Говедарци и му обещал да купи “на сметка” три конфискувани трактора само срещу 18 000 лева. Измамникът прибрал парите, отишъл да “уреди” документите и ... не се върнал. Скоро след това обаче бил заловен от служители на ПУ “Сердика” на Второ РПУ. Той е задържан за 24 часа в ареста, а за извършената измама е образувано дознание.
Неговата “колежка” Х.С. /28 г./, известна на полицията, се запознала с безработна столичанка в ж.к. “Фондови жилища”. Този път примамливото обещание било за намиране на работа. “Таксата” за уреждането на документите била 70 лева. Измамницата прибрала парите за услугата и потулила следите си. Тя е разкрита отново от служители на РУ “Сердика” и е задържана в дома й в ж.к. ”Западен парк”. Наложена й е мярка за неотклонение “подписка”. По случая е образувано дознание.
След сигнал служители на “Икономическа полиция” на Пето РПУ  извършили предварителна проверка на столичанина П.К. В процеса на разследването се установило, че 40-годишният мъж използвал фалшифициран договор за поръчителство и получил неправомерно потребителски кредит от 10 000 лева от банков клон. Срещу П.К. е образувано полицейско производство по чл. 316 от НК за документно престъпление.
Поредната измама на “рекордьора” С.П., 37-годишен сръбски гражданин, който се подвизава у нас без никакъв документ за самоличност, е на 46-годишна столичанка. Тя се запознала с него срещу 17-а поликлиника в столицата. Сърбинът обещал спешно да й уреди прегледи в поликлиниката при познати лекари и прибрал от нея за услугата 60 лева, 20 евро и мобилен телефон. Измамената подала жалба в Пето РПУ. Криминалисти от ПУ “Оборище” влезли в дирите на измамника. Разследването установило, че влезлият нелегално в страната ни С.П. има в актива си десетки подобни “ужилвания” пред здравни заведения, а срещу него са образувани четири следствени дела. Той имал и съучастници – наркоманката К.С. /28 г./ и 60-годишния Н.В., които представял за лекари. Двамата също са задържани в ареста. Работата по изясняването и документирането на престъпната им дейност продължава.

Пловдив. 14 пакетчета с кафяво прахообразно вещество са  намерени и иззети вчера от младеж и девойка в Пловдив. Около 15.30 часа при проверка на изоставена сграда на бул.”Цариградско шосе” и бул.”Освобождение” автопатрул заловил П.Н./22/ и А.Д./21/ с наркотика. Двамата са задържани за 24 часа в Шесто РПУ.
Четирима мъже са заловени вчера около 15 часа от полицаи от Пето РПУ, докато иманярствали в землището на село Крумово. В ареста на районното управление за 24 часа са П.Н./29/ от село Долнослав, Д.З./26/, А.А./40/ и К.Н./29/, тримата от Асеновград. От задържаните са иззети четири самоделни металотърсача.
С 3,29 промила концентрация на алкохол в кръвта бил заловен днес 34-годишен шофьор на лек автомобил “ВАЗ”. Проверката била извършена около 2 часа в село Анево. Срещу А.Г./34/ от Карлово е образувано бързо полицейско производство. Мъжът е задържан за 24 часа в районното управление.

Пазарджик. Тежка катастрофа станала около 11,15 часа вчера на път II-84 между с. Варвара, община Септември и Велинград. Пловдивски “Сеат Марбела” се отклонил от пътното платно на моста над р. Елидере, скъсал предпазния железен парапет и паднал на таван във водите на реката. При инцидента е починала 38-годишната шофьорка на лекия автомобил. Причините за пътно-транспортното произшествие се изясняват.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди