изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:04 EET
10 млн. лева похарчилa държавата за коледни банкети и подаръци    
ПолитикаНад 10 млн. лева са похарчили министерствата, агенциите, правителствените и държавни служби за коледни и новогодишни банкети, подаръци и почерпки, изчисляват от Движение “Гергьовден”.

Данните съобщи лидерът на движението Любен Дилов-син на първата редовна пресконференция за 2005г., като подчерта, че е получил информацията от фирми, които са изпълнявали поръчките.

На фона на необходимите 300 хил. лева, за да не фалира болницата в Гълъбово, харчлъците за глупаво перчене по Нова година са цинизъм, заяви Дилов-син. Той заяви, че лично е получил куп ненужни скъпи подаръци – тефтери от по 200 евро с гущерова кожа, вино, сувенири, в това число пуйка и кашон с вино от министъра на земеделието Мехмед Дикме.

Ако това е някаква стратегия на правителството за стимулиране на развитието на кинкалерията и рекламната дейност, нямаме нищо против, но иначе е безсмислено, каза Дилов-син.

“Гергьовденци” настояха министърът на финасите Милен Велчев да разпореди пълна проверка на похарчените средства и сумата да се оповести публично. Няма да се обидим на Дикме, ако догодина не ни прати пуйка и кашон с вино. Нещо повече – убедени сме, че няма да ни прати. Ще работим това да не се случи, каза лидерът на “Гергьовден”.

Според “Гергьовден” най-важният въпрос днес е следващите избори да са за Велико Народно събрание и паралелно с тях да се проведе референдум за членството ни в Европейския съюз. Любен Дилов-син заяви, че изборите за ВНС се налагат, тъй като сегашната конституция не може да отговори на изискванията на гражданите за “работеща държава, справедливост и истинско политическо представителство”.

Днешният основен закон на България не е адекватен и според стандартите на ЕС, а той може да се промени само чрез Велико Народно събрание. По думите на лидера на "Гергьовден" от изборите за Велико Народно събрание ще загуби единствено тяснопартийният интерес на БСП и социалистическата партия ще "изпусне електоралната пара, която е набрала". Дилов-син коментира, че с искането си за изтеглянето на българския военен контингент от Ирак БСП отклонява вниманието от най-важния дебат в обществото, а именно как да променим държавата си така, че да е адекватна на ЕС, да помага на гражданите и те да я уважават и да й плащат данъците.

Дилов подчерта, че партията му се готви за самостоятелно явяване на предстоящите избори, но продължава разговорите във формата на срещата от 10 ноември.
http://www.news.bg

 


Сходни връзки

10 млн. лева похарчилa държавата за коледни банкети и подаръци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди