изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:38 EEST
В ДОБРИЧКО МЕРКИТЕ СРЕЩУ ЧУМА ПО СВИНЕТЕ СА ПОСТОЯННИ    
ОбществоВ нашата област мерките срещу класическата чума по свинете - контрол върху движението по пътищата, режим на влизане в кланиците и други, са постоянни.

Това каза за НДТ директорът на Районната ветеринарно-медицинска служба в Добрич д-р Александър Александров по повод информация на Министерството на земеделието и горите за два случая на заболяването по диви прасета. От сайта на МЗГ става ясно, че класическа чума е регистрирана в русенското село Батин и варненското Игнетиево. Съобщава се за конкретни мерки за ограничаване на заболяването само в двете области.
Д-р Александров припомни, че в нашата област заболели от класическа чума прасета не е имало от 1999 г., когато имаше огнище в генералтошевското село Добромирци. В момента се извършва регулярна ваксинация срещу класическа чума по домашните прасета в Добричка област. За целта са осигурени 9 000 ваксини, които са напълно достатъчни, обясни д-р Александров.

 


Сходни връзки

В ДОБРИЧКО МЕРКИТЕ СРЕЩУ ЧУМА ПО СВИНЕТЕ СА ПОСТОЯННИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди