изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:11 EET
МОМИЧЕТО ОТ БЕНКОВСКИ Е ПОСТРАДАЛО ПРИ ИНЦИДЕНТ    
ОбществоТова каза за НДТ директорът на училището в добричкото село Първан Пройнов, когото потърсихме за коментар

В случая в училището в добричкото село Бенковски става дума за инцидент, и то неумишлен. Това каза за НДТ директорът на училището Първан Пройнов, когото потърсихме за коментар. Както вестникът ни писа в предния си брой, в редакцията дойде Зийнеб Сали - майка на второкласничка в училището. Тя разказа, че 13-годишният Здравко нанесъл побой над дъщеря й Асрет Касим, при който й пукнал главата. Жената се жалва още, че момчето тормозело постоянно децата в класа - късало и драскало учебниците им, дори разплаквало учителите. По думите на З. Сали, имало оплаквания и от други родители. Разтревожената майка бе категорична - Здравко да бъде преместен от класа.
На следващия ден след инцидента майката на пострадалото дете дойде при мен, разказа директорът Пройнов. В жалбата си тя твърдяла същото, което разказа и пред НДТ. Жената била категорична, че докато Здравко е в класа, няма да пуска дъщеря си на училище, казала и че ще стачкува. Директорът веднага е направил проверка по случая. Класният ръководител му представил писмени обяснения, след като разговарял с децата от класа. Според съучениците на пострадалото момиче, всичко се случило в междучасие. Децата хукнали да бягат от кабинета, в който били, към класната си стая. Те мислели, че Здравко ги гони. При отварянето на вратата Асрет се блъснала върху първото и второто дете, паднала и си ударила главата на ръба на вратата. "Здравко, според децата, не е докосвал Асрет", категоричен бе директорът. Той допълни, че няма никаква информация момчето да е тормозило съучениците си, да е разплаквало учители. Нямало жалби срещу него от други родители - дори и устни.
Здравко, който е 13-годишен, бил записан в първи клас през миналата учебна година, когато със семейството си дошъл от тервелското село Сърнец. Той има епилепсия и говорен дефект, допълни П. Пройнов.

 


Сходни връзки

МОМИЧЕТО ОТ БЕНКОВСКИ Е ПОСТРАДАЛО ПРИ ИНЦИДЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди