изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:01 EEST
Митко Петров триумфира с купата на "Изида"    
СпортНа кортовете на "Изида" завърши републиканският турнир по тенис за момичета и момчета до 12-годишна възраст. След отлична игра победител при момчетата стана представителят на домакините Митко Петров.

На кортовете на "Изида" завърши републиканският турнир по тенис за момичета и момчета до 12-годишна възраст. След отлична игра победител при момчетата стана представителят на домакините Митко Петров. На четвъртфиналите възпитаникът на Илия Атанасов и Юри Дойчев прекърши съпротивата на Юлиян Димитров от Радомир с 6:4, 6:3. След това нашето момче се изправи срещу Стефан Трифонов от Каварна, който бе поставен под номер едно в схемата на турнира. Стефан започна силно срещата и поведе с 5:2 гейма. Тогава дойдоха най-силните минути за Митко. С пълно себераздаване и завидна техника той спечели следващите пет гейма, за да вземе сета със 7:5. Перфектната игра на добричлията продължи и през втората част, която той спечели с 6:4. В мача за първото място Митко победи в трисетов мач представителя на "Локомотив 98" /Пловдив/ Пламен Авуски. Най-оспорван бе първият сет, в който състезателят на "Изида" се наложи със 7:6 /в тайбрека 8:6/. Втората част бе за пловдивчанина, а в третата Митко отново бе неудържим и се наложи с 6:3. Така той съвсем заслужено спечели купа "Изида" и доказа, че успехите му през 2004 г. не са били случайни.
Победителка при момичетата стана Веселина Иванова от столичния клуб "Лозенец 2000". Във финала тя се наложи с 6:1, 6:4 над Росица Георгиева от "Локомотив 98" /Пд/, която бе номер едно в основната схема.
След състезанието треньорите на добричкия клуб Илия Атанасов и Юри Дойчев споделиха, че са много доволни от представянето на своите възпитаници. Разбира се, голямата им радост бе свързана с безспорния успех на Митко Петров. Те обаче дадоха висока оценка и на останалите ракети на "Изида", които макар че отпаднаха в по-ранна фаза на турнира, играха добре и показаха явен напредък. Поздравление за представянето си заслужават Десислава Стоянова и Макси Вичева, които стигнаха до четвъртфиналите, а също и Юлия Недялкова, която в интересен двубой отстъпи на финалистката Росица Георгиева.
Радостта на домакините се дължеше и на това, че те получиха куп поздравления от гостите на турнира за перфектната организация на състезанието. Затова можем да очакваме, че на следващите турнири, организирани от "Изида", в Добрич ще се събират все повече и повече ракети от цялата страна.
  

Ето всички резултати от четвъртфиналните и полуфиналните срещи:

Четвъртфинали - момчета

Стефан Трифонов /Каварна/ - Ивайло Петров /"Черно море - Елит", Варна/ 7:5, 6:4
Димитър Петров /"Изида"/ - Юлиян Димитров /Радомир/ 6:4, 6:3
Дечо Вълев /"Локомотив 98", Пд/ - Пламен Маринов /"Черно море - Елит"/ 6:3, 6:2
Пламен Авуски /"Локомотив 98"/ - Христо Чепилски /"Нафтекс", Бс/ 6:3, 6:3

Полуфинали
 
Димитър Петров - Стефан Трифонов 7:5, 6:4
Пламен Авуски - Дечо Вълев 2:6, 6:2, 7:5


Четвъртфинали - момичета

Росица Георгиева /"Локомотив 98", Пд/ - Катрин Дечева /"Черно море - Елит"/ 6:0, 6:3
Ралица Дикански /ЦСКА/ - Стефани Господинова /Русе/ 6:3, 6:3
Веселина Иванова /"Лозенец 2000", Сф/ - Макси Вичева /"Изида"/ 6:0, 6:0
Маноела Куюмджиева /"Черно море - Елит"/ - Десислава Стоянова /"Изида"/ 6:2, 6:3

Полуфинали

Росица Георгиева - Ралица Дикански 6:1, 6:0
Веселина Иванова - Маноела Куюмджиева 3:6, 6:2, 6:4

 

 


Сходни връзки

Митко Петров триумфира с купата на "Изида" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди