изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:31 EEST
ЮСЕИ ЩЕ РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ ЗА МЕСТЕН ОМБУДСМАН    
НовиниПроектът ще се засегне територията на три общини в областта

От 1 декември м.г. влязе в сила договор за осъществяване на проект "Местен омбудсман - защитник на гражданското общество", който ще се осъществи с финансовата подкрепа на програма ФАР "Развитие на гражданското общество 2002", съобщи вчера пред журналисти зам.-кметът Галина Митева.
"Проектът е на Юридически съвет за европейска интеграция /ЮСЕИ/. Основната му цел е "Институционализиране на местни омбудсмани в съответствие с приетия от 39-тото Народно събрание Закон за омбудсман в три общини на територията на областта - Добрич, Генерал Тошево и Тервел" - разказа още Г. Митева.
Основната цел на омбудсмана и респективно на проекта е прилагането на ефективни средства за защита на нарушените права и свободи на гражданите в трите общини и приоритетно на социално неравнопоставени и малцинствени групи. Общата стойност на проекта е 28 730 евро, от които 10 % е участието на трите общини. Продължителността му е 12 месеца, като през първите шест ще се води разяснителна кампания, а през втората половина на годината ще бъде тестван омбудсманът. Други партньори по проекта са неправителствените организации фондация "Вита" и "Хобис клуб" от Добрич, "Инициатива за обществено и регионално развитие" - Ген. Тошево, и Асоциация "Гражданска инициатива Тервел" - Тервел. Зам.-кметът Галина Митева добави още, че такива проекти са спечелени и ще се реализират още в Русе, Свиленград и София.
Припомняме, че ОбС - Добрич, на свое редовно заседание прие наредба за омбудсман, но така и не се стигна до избора му.
 


Сходни връзки

ЮСЕИ ЩЕ РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ ЗА МЕСТЕН ОМБУДСМАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди