изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-21 @ 22:12 EEST
Разкрита е схема за митнически и данъчни измами    
Ред и сигурностСъвместно с Европейската служба за борба с измамите /OLAF/ операцията ще продължи  на територията и на други  държави – заяви генерал Бойко Борисов


Служители на НСБОП, Агенция "Митници" и Националната ветеринарно-медицинска служба, под ръководството и наблюдението на ВКП, разкриха схема за митнически и данъчни измами, при която е ощетен държавния бюджет за милиони евро.
Организираната престъпна група, с активно ядро от четирима души, сред които и една жена, и множество помагачи от години внасяла месо и месни продукти от Дания, Белгия, Холандия и Франция. Само за 2004 година през една от тях са извършени близо 750 вноса на месо и месни продукти. Всяка от доставките е била между 20-25 тона. В хода на проверките на различни фирми по 35 случая досега е установено, че стоката е била префактурирана на многократно занижени стойности, като пред българските митници са представяни неистински фактури, сертификати и променени условия на доставка.
При префактурирането на стоката измамниците са използвали офшорни фирми, регистрирани на острови в Ламанша, САЩ, Кипър и др. Същата група е използвала подобни механизми на измама при внос на турско, дубайско и китайско карго, за което се води следствено дело в Националната следствена служба от 2004 година.
Един от замесените в контрабандната схема междувременно е задържан за наркотрафик и се намира в ареста на Националната следствена служба.
Съвместно с Агенция "Митници", Националната ветеринарно-медицинска служба към Министерство на земеделието, както и сродни чужди служби продължава проверката на цялостната дейност на замесените в схемата фирми.
Информацията беше съобщена на пресконференция днес в Министерството на вътрешните работи. Присъстваха главният секретар на МВР ген.-лейтенант Бойко Борисов, директорът на Агенция “Митници” Асен Асенов, директорът на Националната ветеринарно-медицинска служба доц. Жеко Байчев, прокурорът от Върховната касационна прокуратура Ангел Илиев, директорът на НСБОП ген. Валентин Петров.
От името на Управителния съвет на Съюза на работодателите в България председателят му Васил Василев поздрави участниците в съвместната операция. “Изразявам задоволството на българските производители и инвеститори от тази положителна стъпка в борбата срещу сивата икономика, контрабандата и митническите измами, които нанасят най-тежките удари върху малките производители и честните вносители. Надявам се, че тази борба ще продължи все по-успешно” – заяви г-н Василев. “Подали сме информация на сродните ни служби. Вероятно по линия на OLAF /европейската служба з борба с измамите/ тази операция ще продължи и на територията на други държави” – добави в заключение генерал-лейтенант Бойко Борисов. MVR
 


Сходни връзки

Разкрита е схема за митнически и данъчни измами | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди