изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:54 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 17 ЯНУАРИ    
Ред и сигурност

Циганска драма в с. Рогозина /Добричка област/ в шекспиров стил 



София. След бърза реакция на дежурната част на Първо РПУ полицейски патрул е установил и задържал известния на органите на реда П.Д. /40 г./. В 2 часа след полунощ анонимен мъжки глас сигнализирал за взривно устройство в столичен клуб. Подпийналият мъж повторил заплахата, а през това време полицейските служители установили, че той се обажда от уличен телефон срещу клуб “Червило”. Така дежурен автопатрул  спипал анонимния терорист на място. Той е задържан за 24 часа.
Две измами са разкрити от служители на “Икономическа полиция” на Второ и Шесто РПУ. Столичанин олекнал с 800 лева, след като се доверил на непозната жена, че ще му съдейства за работа в Кипър. “Сделката” станала пред сградата на Министерството на труда и социалната политика. Малко след това човекът разбрал за измамата и сигнализирал в районното управление. Така криминалистите попаднаха на дирите на тяхната стара познайница К.П. /43 г./.  Тя е задържана във Второ РПУ.
Служители на Шесто РПУ са работили по сигнал за неправомерно придобита собственост върху имот на ул. “Дунав”. Установили, че “сделката” е станала с фалшиви документи, а малко по-късно задържали и извършителя С.Г. /44 г./. Срещу него е заведено дознание.
Входна врата на апартамент на ул. “Николай Ракитин” е била запалена снощи. Сигналът бил получен към 23 часа. Домът е собственост на 66-годишен столичанин. При първоначалния оглед е установено, че инцидентът е умишлен. Иззети са веществени доказателства.
 Добрич. Час след полунощ вчера в РПУ-Ген.Тошево жителка на с. Рогозина алармирала за инцидент със съпруга й. По думите на жената  двама маскирани нахлули в дома им, нападнали мъжа й, набили го, а след това насила го извели навън, където с кола ги чакали двама техни авери. Те набързо  натоварили човека и с мръсна газ изчезнали в неизвестна посока. Последвали светкавични действия на полицията от РПУ и РДВР-Добрич. Те бързо попаднали на следите на двама от извършителите на 19 и 20 години и ги задържали. В жилище в града криминалистите  открили и пострадалия. Работата по издирването на техните  съучастници продължава. На този етап е изяснено, че мотивите  за нападението са от семейно-битов характер.
Пловдив. В следствения арест е задържан 23-годишен пловдивчанин, заподозрян в извършването на въоръжен грабеж. На 10 януари близо до бл. 104  в район “Тракия” 20-годишно момиче било заплашено с нож от непознат младеж. Той успял да изтръгне  чантата й с мобилния телефон и личните документи. Вчера служители на V РПУ са заловили нападателя – Д.Ж., който живеел в същия жилищен район.
 Голяма сума пари била открадната от офис в Пловдив. Това станало в събота срещу неделя. Неизвестни атакували офис на фирма на бул. ”Васил Априлов”, след като взломили входната врата. По първоначални данни от металната каса са откраднати 6 000 евро, 28 000 лева и въздушна пушка. По случая работи ІІІ РПУ.
Ямбол. Трима  служители на РПУ-Ямбол получиха “писмена похвала” от  началника си майор Марко Бумбаров. Два са поводите, доказали професионализма на служителите на реда. На 7 януари към 5 часа старши сержантите от звеното за охрана на обществения ред Станимир Михалев и Христо Христов са предотвратили кражба на голямо количество кабели, инструменти и части за селскостопанска техника от завод “Сила”, извършена от баща и син.
На 31 декември към 23 часа те патрулирали заедно с  главен сержант Динко Танчев, младши автоконтрольор от група “Пътен контрол” в районното управление. Нестабилното движение на “Мерцедес” с ямболска регистрация направило впечатление на полицаите и те подали сигнал “Стоп” на водача, на който той не се подчинил. Последвало кратко преследване и при проверката станало ясно, че луксозното возило е откраднато, а шофьорът Илиян М. /21 г./ е седнал зад волана след употреба на алкохол. И по двата случая е образувано бързо полицейско производство.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 17 ЯНУАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди