изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:57 EET
ВЕЧЕ СЕ ПРИЕМАТ МОЛБИ ЗА ВИНЕТКИ ОТ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ    
ОбществоОт вчера всички дирекции "Социално подпомагане" в Добричка област приемат документи на хора с увреждания за получаване на безплатни винетки, съобщи за НДТ директорът на регионалната дирекция Снежана Ванкова.

Молби-декларации по образец се подават по постоянен адрес. Право на една безплатна винетка за притежавания от тях автомобил имат лицата с трайни увреждания с и над 50 процента трайно намалена работоспособност, уточни С. Ванкова. Молби могат да бъдат подадени и от упълномощени лица, но пълномощните трябва да бъдат нотариално заверени.
Документите, които се изискват за получаване на безплатна винетка са: копие от експертното решение на ТЕЛК, копие от свидетелството за регистрацията на лекия автомобил, лична карта за справка и копие от пълномощното, ако има такова. От свидетелството за регистрация на автомобила трябва да е видно, че той е с кубатура до 1800 куб. см и мощност до 100 конски сили. Подалите молби-декларации през януари ще  получат винетки през февруари, като няма да бъдат санкционирани пред двата месеца. Винетките по принцип ще се получават през следващия месец след подаването на документите. Те ще бъдат раздавани от дирекциите "Социално подпомагане", които на базата на подадените молби ще правят заявки до Областно пътно управление.
Двама социални работници от дирекция "Социално подпомагане" в Добрич вчера са приемали молби са винетки, каза за НДТ директорът Магдалена Миткова. От днес хората с увреждания ще могат да подават документи при социалния работник, който обслужва района им по местоживеене.

 


Сходни връзки

ВЕЧЕ СЕ ПРИЕМАТ МОЛБИ ЗА ВИНЕТКИ ОТ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди