изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:12 EEST
БЧК ще ангажира хеликоптери на ДЗИ за издирването на изчезналия край връх Мусала мъж    
НовиниСофия. Хеликоптери на ДЗИ Груп, които по-възможност ще бъдат съоръжени с термокамери ще бъдат ангажирани за издирването на 50-годишният мъж, който се загуби по маршрута в. Мусала – х. Грънчар в Рила планина.

Това каза за Агенция “Фокус” председателят на БЧК Христо Григоров. Хеликоптерите на ДЗИ ще сканират района на Мусала.
Както “Фокус” съобщи, екипи на Планинската спасителна служба при БЧК издирват загубил се турист, съобщиха от пресслужбата на Българския червен кръст. В неделя, 16 януари, 50-годишният Д. З. от София се обажда на сестра си, че се е загубил по маршрута в. Мусала – х. “Грънчар”. Веднага е подаден сигнал до централата на Планинската спасителна служба на БЧК. Дежурните планински спасители установяват връзка с Д. З. на личния му GSM и той споделя, че последната табела от маркировката, която е видял преди да се загуби е х. “Грънчар”. Бедствието е сериозно. Д. З. е предприел преход по много труден маршрут при мъгла, минус 16º температура и скорост на вятъра - 70 км/час. Веднага след сигнала от база ”Боровец” на ПСС тръгва спасителен екип под ръководството на Петър Терзийски. Съдействие на спасителите оказва “БОРОСПОРТ” като през нощта ги извозва с кабинковия лифт до в. Ястребец .
Тази сутрин в 6.00 часа в тежката спасителна акция се включват още два екипа на ПСС при БЧК. Софийска група спасители, под ръководството на Огнян Балджийски, навлезе в маршрута на издирвания откъм язовир “Бели Искър”. Екип на ПСС при БЧК под ръководството на Георги Мунев се движеше от Якоруда за х. “Грънчар”. Издирването продължава.
 


Сходни връзки

БЧК ще ангажира хеликоптери на ДЗИ за издирването на изчезналия край връх Мусала мъж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди