изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:13 EEST
ОбС БАБАДАГ И ОбС КАВАРНА ПРИЕХА СЪВМЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА ПРАВИТЕЛСТВАТА СИ    
Новини   Съвместното заседание на двата парламента бе привествано чрез адреси, изпратени от външния министър Соломон Паси, министърът по европейските въпроси Меглена Кунева и областния управител на Добрич Иван Иванов

Общинските съвети на гр. Бабадаг (Румъния) и гр. Каварна (България) проведоха вчера в Каварна първото по рода си съвместно заседание, съобщи за НДТ пресаташето на община Каварна Мария Сотирова. На него съветниците от двата града  приеха декларация, в която се казва следното: "Общинските съвети и кметовете на Каварна и Бабадаг декларират подкрепата към правителствата на своите страни - България и Румъния, в стремежа им да работят заедно за присъединяване към Европейския съюз през 2007 г. Декларацията е изготвена в съответствие с дейностите, произтичащи от сключения Меморандум за взаимно сътрудничество на 13.11.2004г. в Бабадаг и на общото заседание на Общинските съвети на 18.01.2005г. в Каварна." Декларацията е подписана от председателя на Общински съвет - гр. Каварна и кметовете на двата града Цонко Цонев и инж. Дардак Йоан. Тя ще бъде изпратена до Президентите на България и Румъния и до Министър - председателите на двете републики.
Съвместното заседание на Общинските съвети на гр. Каварна и Бабадаг започна с националните химнове на двете страни и химна на Европейския съюз. Прочетени бяха поздравителните адреси, получени от Министъра на външните работи Соломон Паси, Министъра по Европейските въпроси Меглена Кунева и областния управител на област Добрич Иван Иванов. В поздравителния адрес от външния министър Паси се казва: "Приветствам побратимяването на двата града. Считам, че развитието на трансграничното сътрудничество между България и Румъния е изключително важно, както от гледна точка на осъществяването на едни по-тесни икономически, културни и чисто човешки контакти между населението на двете страни, така и по отношение на реализиране на общата ни цел, свързана с интегрирането ни в европейските структури". Министърът по европейските въпроси Меглена Кунева в своя адрес заявява: "Сигурна съм, че усилията Ви да вложите в ежедневната си работа и този толкова важен елемент - евроинтеграцията - ще допринесат за това все повече хора, особено младите, да знаят и да бъдат непрекъснато информирани за пътя на България напред. Вярвам, че обединяване на усилията на двата общински съвета в този смисъл ще имат изключително добър резултат и ще спомогнат за интегрирането ни в най-широк смисъл на всички нива". След персоналното представяне на общинските съветници, местните парламенти разгледаха редовни текущи точки от двата общински съвета.
Общински съвет Каварна прие тематичен план за своите заседания през 2005 г. Приети бяха промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и услуги на територията на община Каварна. Общинският съвет  на крайморската община даде съгласие да се отпусне помощ в размер на 5000 лв. на каварненка, чиято къща пострада при пожар, възникнал на 05.01. в съседна къща и завършил с трагичната смърт на 39-годишната Веска Василева.
Общински съвет - Бабадаг, разгледа две точки, които касаеха екотакси за почистване на инфраструктурата на града.
 


Сходни връзки

ОбС БАБАДАГ И ОбС КАВАРНА ПРИЕХА СЪВМЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА ПРАВИТЕЛСТВАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди