изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:22 EEST
280 000 ЛВ ТРЯБВАТ ЗА ПАРНОТО В ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР    
Култура280 000 лева са нужни за изграждане на нова парна инсталация в драматичния театър "Йордан Йовков", съобщи неговият директор Атанас Ганев. Той е изпратил писмо до кмета Детелина Николова, с молба тя да лобира пред съответните институции за отпускането на средства.

Застроената площ на театъра възлиза на 4000 квадратни метра. Към момента през зимния сезон поради липсата на отопление голямата зала е неизползваема. За представления се използва само камерната зала, където има подово отопление.
Наскоро Атанас Ганев бе в София, където е провел срещи в Министерството на културата, Националния център за театър, Съюза на артистите. Той е разговарял също с режисьора Пламен Панев, с който са обсъждали реализирането на нов спектакъл през тази година. През миналата година на сцената на добричкия драматичен театър са играни четири премиери - "Око под наем", "Антигона в Ню Йорк", "Гримьорната" и "Приказки на стария уличен фенер", припомни Ат. Ганев. Амбицията на ръководството на театъра е през 2005 г. добричката публика да има възможността да види поне три нови постановки.
 


Сходни връзки

280 000 ЛВ ТРЯБВАТ ЗА ПАРНОТО В ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди