изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:34 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 19 януари

София. 17-годишно момиче, жертва на изнасилване, се опита да се самоубие вчера в апартамент в ж.к.”Младост”. Преди да го стори, тя се обадила на приятеля си по мобилния телефон. Той от своя страна сигнализирал в дежурната на Седмо РПУ. На адреса веднага са изпратени автопатрул, криминалисти от РПУ и екип от столичната противопожарна служба. След разбиване на вратата момичето е намерено на пода в хола в безпомощно състояние, с порезни рани по ръцете. Откарана е в болница “Света Анна”, където й е оказана медицинска помощ и след време освободена. При огледа на апартамента е намерено предсмъртно писмо от девойката, в което съобщава, че предния ден е изнасилена на таванско помещение в кооперация в ж.к.”Младост-1”.  Извършител бил криминално проявеният К.И./21 г./, жив. в ж.к.”Студентски град”. На мястото също е направен оглед, извършителят на престъплението е задържан. По случая е започнало бързо полицейско производство по чл. 408 Б от НПК.
Грабители бяха заловени от столични полицаи след навреме подадени сигнали на жертвите им. Служители на Трето РПУ задържаха С.А./18 г./ от Оряхово, регистриран в полицията и непълнолетния му съучастник З.П./14 г./ от София, които по различно време нападнали три жени на ул. “Кукуш” и бул. “Сливница”, като им отнели чанти с пари, лични документи, ключове за жилища и мобилни телефони. Двамата са в ареста за 24 часа, изясняват се други техни престъпления. 37-годишен столичанин бе нападнат  късно вечерта в кв. “Факултета” от непознат младеж, който го пребил и му взел коженото яке, дънките, пуловера, маратонките и дребна сума пари. Извършителят на престъплението е установен- А.Л./25 г./, осъждан, който в момента се издирва от полицията. При друг случай 35-годишен столичанин бе нападнат сутринта пред магазин “Билла” в ж.к.”Г. Делчев”. Непознат мъж му нанесъл два удара в главата и му отнел 100 лева, след което избягал. Криминалисти от Четвърто РПУ установиха, че непознатият е А.М./33 г./ от Сливен, живеещ в ж.к.”Хиподрума”. Той е задържан за 24 часа в ареста. Грабители са заловени от служители на Шесто и Девето РПУ.

Благоевград. Служители на РПУ – Петрич разкриха авторите на кражби от черкви в града. Преди дни неизвестни откраднаха медни казани и купел от черквата “ Св. Илия “ в южния град, а само преди ден бе обран и склад към черквата “Св. Петка” в Петрич. Тогава неизвестни лица са откраднали 30 литра олио, газова печка и  бутилка на обща стойност около 160 лева. След проведеното издирване криминалисти от РПУ са установили, че част от крадената стока е била предложена в пункт за отпадъци в село Дамяница край Сандански. Усилията на полицаите по издирване на извършителите продължили и те бързо установили лицата, които предложили в пункта крадената утвар – Г. Р. /21 г./ и аверът му М. З. /22 г./, известни на полицията и двамата от Петрич. Откраднатите вещи са иззети в РПУ и ще бъдат върнати в храмовете. Работата по документиране на случаите продължава.

Пловдив. Таксиметров шофьор е със счупен зъб, след като бил нападнат от пиян мъж в Асеновград. Вчера около 18.15 часа на ул.”Мануш войвода” 45-годишният водач спрял таксито си, за да слезе клиентка, и тогава покрай колата минал 36-годишният Р.С. По първоначални данни  той ударил с юмрук по капака на колата без конкретен повод. На въпроса на  таксиметровия шофьор  защо прави това, пийналият асеновградчанин отговорил с юмрук в лицето му. В резултат на удара шофьорът е с два счупени зъба. Срещу Р.С. е образувано бързо полицейско производство. Той е задържан за 24 часа в районното полицейско управление.

Благоевград. Тежка катастрофа , при която загина на място млад мъж, стана вчера към 18.00 часа  на главен път Е- 79 край село Марикостиново. При ясно време и сух асфалт, на прав участък от пътя на около 500 метра от бензиностанцията “ При Доктора”, В. П. /47 г./ от София с лек автомобил “ Фолксваген Голф”  движещ се в посока Сандански, навлязъл в насрещното движение при неправилно изпреварване. Последвал челен удар в лек автомобил “ ВАЗ 2103”, управляван от Д. П. /32 г./ от село Капатово, общ. Петрич. В резултат на удара загинал на място возещият се на предната седалка във “ ВАЗ”  – а  В. А. /34 г./ от село Капатово. Шофьорите на двата автомобила са настанени в болнични заведения с тежки травми и контузии, с временна опасност за живота. Тежко е пострадал и возещият се отзад пътник във ладата А. С. /30 г./ от село Капатово. Местопроизшествието е посетено от служители на РПУ и следовател. Образувано е следствено дело.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди