изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:53 EEST
Сенатът одобри Кондолиза Райс за държавен секретар на САЩ    
По света Тя беше предложена на този пост от президента Джордж Буш в средата на ноември миналата година.

Комисията по външните работи на американския Сенат одобри Кондолиза Райс за следващия държавен секретар на Съединените щати. Тя беше предложена на този пост от президента Джордж Буш в средата на ноември миналата година. Кондолиза Райс обеща да работи за подобряване на отношенията със страните, с които връзките бяха обтегнати заради войната в Ирак.

Кондолиза Райс обеща да работи за укрепване на връзките със старите и новите съюзници на Съединените щати. Няколко основни проблеми очакват бъдещия първи дипломат на Вашингтон. Сред предизвикателствата "Ройтерс" изброява опасносттта от друго нападение, подобно на това от 11 септември, непопулярността на САЩ по света, разделението между Вашингтон и Европа заради Ирак и нарастващото насилие в Ирак

"Работата, която започнаха Америка и нашите съюзници, и саможертвите, които бяха направени, бяха трудни, но необходими и правилни. Сега е време да използваме тези постижения за да направим света по-безопасен и по-свободен. Трябва да използваме американската дипломация, за да спомогнем за създаването на баланс на силите в света, който е благоприятен за свободата. Сега е време за дипломация", заяви Кондолиза Райс.

Според нея сега е настъпил моментът за прекратяване на израелско-палестинския конфликт.

Бъдещата ръководителка на американската дипломация обаче беше разкритикувана, че не осъди "твърдите подходи" при разпитите на затворници. Сенаторите очевидно визираха скандала в иракския затвор "Абу Гариб".

Спорно беше и изказването на Райс,че бедствието причинено от вълните "цунами" е прекрасна възможност да се види не само какво прави американското правителство, но и сърцето на американският народ, и че САЩ са получили големи дивиденти от това. Сенаторът-демократ Барбара Боксър реагира остро и заключи, че е разочарована, от думите на Райс по повод на едно от най-големите бедствия в историята на човечеството.

Кондолиза Райс е изключително приближена на Джордж Буш и за разлика от предшественика си Колин Пауъл рядко влиза в противоречия с него. Тя става първата чернокожа жена и втората жена след Мадлин Олбрайт, избирана за държавен секретар.
.linkspecial{ font : bold 10px Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; } function mailsend (){ email=open("/news/newsmail.php?story=38986","bTV","dependent=1,top=300,left=250,Width=350,Height=180"); } function openprint (){ email=open("/news/newsprint.php?story=38986","bTV","dependent=1,top=0,left=0,Width=640,Height=641,scrollbars=1"); } http://www.btv.bg/
 


Сходни връзки

Сенатът одобри Кондолиза Райс за държавен секретар на САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди