изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:58 EEST
Бомбаджия със 7 кг пластичен взрив спрян на метри от обекта    
Ред и сигурност   46-годишният Н.С., български гражданин, бе задържан с близо 7 килограма пластичен експлозив в столицата при акция на НСБОП, НСС, СДВР и ДОТИ.


Мъжът е задържан малко преди обяд до църквата "Света Параскева". Главният секретар на МВР ген.-лейт. Бойко Борисов уточни, че задържаният мъж, който е пренасял взривното вещество, е с криминално досие. Знаем за кого беше предназначен този взрив, но на този етап предпочитаме да не говорим, каза главният секретар, цитиран от БГНЕС.
Взривът най-вероятно е внесен от Сърбия. Според Бойко Борисов задържаният е подготвял атентат. Бомбаджията е заловен близо до дома му на ул. "Будапеща" в столицата. Обискирано е жилището му, а мъжът е бил следен отдавна. Това е най-голямото количество пластичен експлозив, задържано от МВР. Полицията е знаело накъде отива мъжът.
"Нямахме необходимата смелост да го оставиме да продължи по нататък. Тъй като и службата за сигурност работи по този случай и имаме неща в предвид, които не бихме могли да споделяме с вас", каза Борисов. Заловеното взривно вещество представлява пластифициран нитропентър и не се пластифициран нитропентър и не се произвежда у нас, то е чуждо производство и най-вероятно е сръбско, както и електродетонаторите - може да разруши сгради, мостове, язовирни стени. 
Припомняме, че в края на декември 2004 г. спецслужбите отново предотвратиха атентат с взрив срещу бос на наркомафията. http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Бомбаджия със 7 кг пластичен взрив спрян на метри от обекта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди