изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:06 EEST
КОЙТО СЕ Е ЗАМОГНАЛ, НА ТОЗИ ДЕН КОЛИ ЖИВОТНО И ГО ДАРЯВА НА БЕДНИТЕ    
НовиниВ навечерието на Курбан Байрам разговаряхме с областния лидер на ДПС д-р Ердинч Хаджиев и председателя на общинското ръководство на движението в Добрич Денис Номан - за празника като такъв, за ДПС, за идващите избори

- Какво е за обикновения мюсюлманин празникът Курбан Байрам?
д-р Ердинч Хаджиев: "Това е вторият по големина празник в мюсюлманския свят. Той е свързан с живота на Пророка Мохамед. На този ден  мюсюлманите ходят в Мека, който се счита за свещен град".
Денис Номан: "Децата от сутринта обикалят къщите в квартала, честитят празника на по-възрастните, а те им дават бонбони, сладки лакомства и дребни пари. На този ден по-младите вземат прошка от по-старите. Курбанът се прави за здраве. В тази връзка местното ръководство на движението, заедно с централното ръководство, решихме по повод Курбан Байрам да дарим по едно теле на общинските болници."
д-р Е. Хаджиев: "Утре /б.а. - днес/ в кланица в Тервел под контрола на ветеринарен лекар ще бъдат заколени 8 телета, които движението после ще раздаде на общинските болници в Добрич, Тервел, Каварна, Балчик и Генерал Тошево. Допълнително още 15 курбана ще бъдат раздадени по общините на бедни, а един от тези курбани ще предоставим на Дома в Овчарово. В Добрич курбан ще раздаваме в района на Автогарата."
- Наближават избори, как върви подготовката на ДПС и какви са поставените цели?
д-р Е. Хаджиев: "ДПС доказа и утвърди коалиционното управление. Това правителство е правителство на двама равнопоставени партньори, които носят равноправно отговорност."
Д. Номан: "Това, което сме си поставили като задача, е максимален брой гласове и успешно участие във властта. Основните точки в нашата програма ще бъдат приемането ни в Евросъюза и всички произтичащи от това обстоятелства и повишаване жизнения стандарт на хората. Мисля, че проблемът на следващото правителство, а и в следващите години ще бъде усвояването на средствата, които ни отпуска Евросъюзът. Ние трябва да се научим да мислим - да усвояваме тези средства, да ги влагаме в нови производства и така да разкриваме нови работни места, с което ще повишим жизнения стандарт."
- Работи ли движението тук, в Добрич, за привличане на турски капитали в града?
Д. Номан: "Малко назад сме с този проблем. Досега не сме привлекли турски инвестиции в Добрич и тепърва трябва да работим по въпроса. Като етнос едва сега при нас се оформят големите бизнесмени."
 


Сходни връзки

КОЙТО СЕ Е ЗАМОГНАЛ, НА ТОЗИ ДЕН КОЛИ ЖИВОТНО И ГО ДАРЯВА НА БЕДНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди