изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:37 EEST
“Адевърул”:Румънски лекари, помогнали на 67-годишната майка, може да бъдат съдени за “морална вина”    
По светаБукурещ. Лекарите, които са помогнали на 67- годишната румънка Адриана Илиеску да стане майка, е възможно да бъдат подведени под съдебна отговорност, пише румънският вестник “Адевърул”.

Обвиненията са подадени от Лекарската колегия в Румъния за “морална вина”, заяви румънският министър на здравеопазването проф. д-р Мирча Чинтеза. Чинтеза отправи апел към всички медицински специалисти да се въздържат от извършване на изкуствено осеменяване на пациентки, които са надхвърлили нормалната си биологическа възраст за създаване на поколение. Във връзка със случая на Адриана Илиеску, която сама е изявила желание да роди дете на 67-годишна възраст, румънският министър на здравеопазването уточни, че румънската гражданка “сама е поела този риск и сама ще си носи последствията”.
Задължителна е консултацията при психолог за жените, които сами избират да създават деца по изкуствен път (най-често в напреднала възраст, като Адриана Илиеску), съобщи вчера агенция Медиафакс. Подобни ситуации трябва да се регламентират чрез закон и трябва да се анализират задълбочено предвид трудностите и ефектите от такива интервенции, посочва агенцията.
67-годишна румънска гражданка стана на 16 януари най- възрастната жена в света, родила на тази възраст. Адриана Илиеску е родила в болница в Букурещ близначки, но едното новородено починало малко след раждането си. Проф. Илиеску, бивш университетски преподавател, се опитвала в продължение на девет години. Realitatea TV съобщи в специален репортаж от болницата, че новороденото, което е останало живо, тежи 1,4 килограма и е в добро здраве.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

“Адевърул”:Румънски лекари, помогнали на 67-годишната майка, може да бъдат съдени за “морална вина” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди