изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:05 EEST
СРЕЩА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ С ПРЕВОЗВАЧИ    
Новини  С решение за заповед на областния управител за сформиране на съвместна междуведомствена комисия за борба срещу нелоялната конкуренция от страна на нерегламентирани превозвачи, осъществяващи обществени превози на пътници с автобуси и леки автомобили, завърши срещата на областния управител Иван Иванов с представители на превозвачи от Добричка област.

В комисията, ще влязат представители на Областна администрация, общините , РПУ, ДАИ, ТДД , Икономическа полиция , “Комисия по търговия и защита на потребителите”.

            Областният управител изслуша проблемите  на легитимните превозвачи от нелоялната конкуренция , финансови загуби, които търпят от частни автомобили, извършващи дейност извън установените законови регламенти и предложи комисията анализира ежемесечно констатираните нарушения от извършените проверки и да взема решение за наказателни или административни действия.

            Като причина за намалелите пътници в обществения транспорт директорът на РДВР Добрич подп. Румен Иванов изтъкна увеличението от новорегистрираните пътни превозни средства за миналата година, които са 65 000 на брой. Той обясни за предприетите действия и съвместни проверки от РДВР –Добрич и РО ДАИ за периода от получаване на Декларацията на превозвачите в края на месец декември. Три са били специализираните операции на контролните органи. Констатирани са 447 нарушения, от които са съставени 156 акта, 230 наложени гроби, 11 автомобила са спрени от движение.

            Предпоставка за увеличения нерегламентиран превоз са и отпадналите с новите наредби на МТС таксиметрови автомобили. Само за нашата област от май м.г. са спрени от транспортна дейност 117 таксита, някои от които продължават нелегално да превозват пътници.

 Началникът на РО ДАИ инж.  Младен Михайлов съобщи, че  за последната година инспекторите на контролния орган са съставили 748 акта и са извършили 121 съвместни проверки с РДВР КАТ ” Пътна полиция”, “  РДВР “ Икономическа полиция” , ТДД, “ Сигурност, военна полиция и ВКР”гр. Балчик, Комисия по защита на потребителя, Бюро по труда, Метрологически надзор и технически контрол, Регионален граничен сектор  “ Гранична полиция” гр. Генерал Тошево, Група “ Магистрална полиция”  гр. Добрич, РПУ “ Генерал Тошево” и др.

            Кметовете на общините Добрич, Добричка и Генерал Тошево, където са установени най-много нерегламентирани превозвачи ще вземат активно участие и ще подпомагнат новосформираната Комисия , за да бъде контролът още по- ефективен.

 


Сходни връзки

СРЕЩА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ С ПРЕВОЗВАЧИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СРЕЩА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ С ПРЕВОЗВАЧИ
Автор: Anonymous да 2005-01-20 @ 18:00 EET
Отново се имитира работа!!!Съставени са актове, но не на когото трябва.Защо не се каже колко от, съставените 478 акта са за тия, които нямат никакви документи и не са платили и един лев патент.Защото те са николко, или в най-добрия случай 1-2.Практиката е да се съставят актове на тия, които са си платили данаците и куп други документи, а примерно не им свети една лампа на светофарчето, работили са 30 минути повече и други не дотам големи и не чак толкова съществени изисквания.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди