изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:51 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
НовиниБюлетин на МВР от 20 януари

София. Трима грабители бяха заловени от столичните полицаи след техни набези в различни квартали по вечерно време. Непълнолетният Г.П. /17 г./, известен на инспекторите от Детска педагогическа стая, нападнал 52-годишна софиянка пред входа на кооперацията й в ж.к. “Надежда” и след побой насила й отнел чанта с лични документи, пари, мобилен телефон и вещи. Скоро след като пострадалата подала жалба, криминалистите от Второ РПУ и колегите им от СДВР разкриха и заловиха извършителя. Материалите по случая са изпратени на Софийската районна прокуратура за образуване на предварително производство. Други двама непълнолетни – 16-годишният Д.С. и година по-малкият З.Б. причакали жертвите си на автобусна спирка в ж.к. “Красна поляна” и пред Трета градска болница, като носила им отнели мобилни телефони и успели да избягат. С прокурорско разпореждане двамата са задържани за 72 часа, предадени са на следствените органи.
Взломаджии бяха заловени при провеждането на специализирана полицейска операция от служители на Девето РПУ. След подадена жалба от управител на столична фирма с офис в сградата на завод “Електрометал” на ул. “Суходол” за извършена кражба от складово помещение, полицаите от районното управление и техни колеги от ПУ “Връбница” заловиха по “горещи следи” криминално проявените Л.С. /31 г./ и И.Б. /26 г./, и двамата осъждани, наркомани. Те срязали метална решетка и отмъкнали от склада електрожен, машина за рязане на метал и около 80 алуминиеви детайла. Част от откраднатото е иззето от домовете им и от пункт за вторични суровини. Срещу взломаджиите е заведено дознание, след 24-часово задържане им е наложена мярка за неотклонение “подписка”.
При извършването на проверка служители на Икономическа полиция към Шесто РПУ са установили, че в компютърен клуб в кв. “Суходол” се разпространява нелегитимен софтуер без знанието на носителя на авторското право. Иззети са десет компютърни системи. Работата по случая продължава. При подобна проверка на служители на същото РПУ в компютърен клуб  в ж.к. “Овча купел” са иззети 12 компютърни системи с нарушени авторски права при ползване на софтуера. Срещу 42-годишния К.Г., стопанисващ клуба, е заведено дознание. При трета съвместна проверка от служители на “Икономическа полиция” на Седмо РПУ и инспектори на “БУЛАКТ” в компютърен клуб в “Студентски град” са иззети 30 компютърни конфигурации, инсталирани в мрежа, с нелицензиран софтуер и компютърни игри. Конфигурациите са иззети, по случая е образувано дознание.
Поредният измамен пред сградата на Столичната митница е жител на Велико Търново. Той лековерно дал 31 000 лева на мъж, представящ се за митничар и обещал му изгодна сделка с конфискувано арматурно желязо. Неизвестният засега злосторник се издирва от служители на Второ РПУ. Столичните криминалисти отново призовават гражданите да не се полъгват по подобни примамливи оферти, защото това е сред най-лесните начини да се разделят с парите си.
Около 22,30 часа снощи на ул. “Чавдар войвода” е бил запален умишлено лек автомобил “Мерцедес”. Колата е собственост на 22-годишен столичанин, регистриран в полицията за кражби и наркоразпространение. На място е извършен оглед от дежурна следствено-оперативна група на СДВР. Причините за палежа се разследват.

Варна. Вчера около 18.30 часа в местност “Траката” служители на РЗ БОП спрели за проверка лек автомобил “Фолксваген голф” с варненска регистрация. Колата  управлявал 31 – годишният Р.Д., осъждан. Спецполицаите намерили и иззели хероин с общо тегло 101.13 грама. При последвалите обиски на два адреса във Варна са открити преправен в боен газов пистолет, таблети и марихуана, за които се извършват експертизи. Според експерти, от иззетия хероин могат да бъдат изготвени  5056 дози. Образувано е следствено дело. Р.Д. е в ареста на ОСС Варна.

Бургас. Около 8 часа вчера в Трето РПУ е получено съобщение, че предната вечер е срязана метална решетка на прозореца  и неизвестни са влезли в сградата на кметството в с. Ветрен. Злосторниците взломили метална касета и откраднали 1 300 лв. Работата по изясняването на случая и издирването на извършителите продължава.
На същата дата около 22.23 часа в РПУ Поморие е получен СОД-сигнал за нарушение в игрална зала “Месалина” в комплекс “Морско казино” в града. Своевременно изпратеният полицейски патрул установил, че в игралната зала няма служители. Вратата на залата и на металната каса, в която се е съхранявал оборотът, били отворени. Установено е, че касата е отключена с подбран или подправен ключ. По данни на материално отговорното лице, от нея са откраднати 5 100 лв. Служители на РПУ Поморие работят по инцидента.

РДВР-София. Две престъпления разкриха ботевградски криминалисти. На 18 януари около 21.30 ч. две жени  били нападнали в градския парк от маскиран мъж. Той ги блъснал на земята, грабнал чантата на едната и побягнал. След подаване на сигнала в полицията всички автопатрули започнали издирване на извършителя. 20 минути по-късно той бил забелязан в центъра на града и задържан от полицаите. При обиска  в дома му са открити  около 45 гр. марихуана. Откраднатата чанта също е намерена. На задържания младеж – Н.Т. /19 г./ е взета мярка за неотклонение “задържане под стража”. Образувано е следствено дело.
34-годишен мъж и три деца са авторите на взломна кражба от къща в с. Врачеш. Престъплението е разкрито вчера. Уличените разбили входната врата и откраднали газов пистолет и три водни помпи. Газовият пистолет е иззет. Работата по случая продължава.  

Плевен. Вчера около 23,30 часа на улица “Г.М. Димитров” в града лек автомобил “Фолксваген Голф” напуснал пътното платно и се ударил в бетонен стълб. Вследствие на катастрофата водачът /29 годишен от Плевен/ получил фрактура на раменна става. Пристигналите за оглед на местопроизшествието служители на реда установили, че шофьорът е сержант от МВР. Пробата за алкохол с “Алкомер” изяснила, че той шофира в нетрезво състояние. Уредът отчел 3.45 промила. След оказана медицинска помощ в плевенската болница пострадалият е освободен. Няма опасност за живота му. Работата по изясняването на случая продължава военен следовател.

***

Благодарност. Писмо до главния секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов изпрати временно управляващата посолството на Република Македония г-жа Лиляна Митровска. Текстът гласи: “Имаме честта и изключителното удоволствие за пореден път да Ви изкажем голямата ни благодарност за ефикасната и навременна помощ, който ни оказахте за откриването на откраднатия македонски автобус. Пожелаваме Ви здраве, сили и успех във Вашата благородна работа.”

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди