изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:55 EEST
ОБЯВИХА КУРОРТИТЕ ЗА СЕЛИЩА С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ    
НовиниНа провелото се вчера заседание на правителството е било одобрено предложението на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски -  курортните комплекси "Албена", "Златни пясъци", "Св. Св. Константин и Елена", "Слънчев бряг", "Международен младежки център - Приморско", "Пампорово", "Боровец" и ваканционните селища "Елените" и "Дюни" да бъдат обявени за селища с национално значение, съобщи информационната агенция "Фокус".

С получаването на този статут, единствено министърът на регионалното развитие и благоустройството, в изпълнение на правомощията си посочени в Закона за устройство на територията, ще може да възлага или да разрешава изработването на общи и подробни устройствени планове или техните изменения, както и да ги одобрява след задължително съгласуване със съответния общински съвет и Националния експертен съвет по устройство на територията и регионалната политика.
Като резултат на решението се очаква да бъдат създадени по-добри условия и по-добра координация за осъществяването на единната национална стратегия за развитието на туризма като водещ отрасъл в националната икономика и ефективен инструмент за социално-икономически растеж, което е в изпълнение на управленската програма на правителството.
Специалисти от курорта "Албена" коментираха на примависта, че така решението звучи добре, но тепърва трябва да се видят подномративните актове. От "Албена" се надяват само, че едно такова решение няма да доведе до бюрокрация и излишно влачене по институциите.
 


Сходни връзки

ОБЯВИХА КУРОРТИТЕ ЗА СЕЛИЩА С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди