изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:31 EEST
Президентът Георги Първанов предложи датата 25 юни за провеждане на парламентарните избори    
ПарламентСофия. Президентът Георги Първанов предложи датата 25 юни за провеждане на парламентарните избори. Това стана от трибуната на Народното събрание в традиционното обръщение на държавния глава към народните представители и нацията по повод третата годишнина от встъпването му в длъжност.

“Смятам за основателни исканията както за своевременно обявяване датата на изборите, така и претенциите за бързи ранни избори, непосредствено след приключването на мандата на сегашния парламент и колкото се може по-далеч от летния сезон. Малко вероятно е през юли и август да се постигне голяма мобилизация на избирателите. Изборите могат да бъдат насрочени за 25 юни тази година. Предлагам и съобщавам в политически порядък тази дата, защото смятам за важно всичко около изборите да бъде достатъчно рано изяснено.”, заяви президентът Първанов. Държавния глава посочи, че за да бъде издаден указ с датата 25 юни 2005 година за провеждане на парламентарни избори Народното събрание трябва да извърви своята част от пътя. На първо време трябва да се уреди начинът, по който ще се проведат изборите, заяви Георги Първанов. Според президента е опасно, ако изборите на централно ниво се оспорват по съдебен ред, а некачественото или прибързано избирателно законодателство е хранителна среда за развитие на подобни ситуации.
Президентът Георги Първанов призова депутатите в законодателната програма да залегнат Законът за управление при кризи, Законът за конфискация на имуществото придобито по незаконен начин и Кодексът за здравно осигуряване.
Според него изборите ще изпълнят своята роля, ако се превърнат в сблъсък на управленски идеи и програми не само по-болните проблеми на деня. Българското общество се нуждае от съдържателен дебат с по-дългосрочен стратегически характер, допълни държавният глава.

Агенция “Фокус“ припомня:

Георги Първанов е роден на 28 юни 1957 г. Той завършва история в Софийския университет "Св. Климент Охридски", след което постъпва като редовен аспирант в Института по история на Българската комунистическа партия.
През 1989 г. става член на Българската комунистическа партия, а две години по-късно на Българската социалистическа партия. През 1992 г. става директор на Центъра за исторически и политически изследвания при Висшия съвет на БСП. През 1994 г. става заместник- председател, а през декември 1996 г. е избран за председател на Висшия съвет на БСП. Преизбиран е два пъти - през май 1998 г. и 2000 г. За първи път е избран народен представител в ХХXVII Народно събрание. Председател е на парламентарната група за дружба с Гърция и член на парламентарната Комисия по радио и телевизия. Депутат е в ХХXVIII Народно събрание и председател на парламентарната група на Демократичната левица . На парламентарните избори през юни 2001 г. е избран за депутат в ХХXIX Народно събрание. Председател е на парламентарната група на Коалиция за България.
Участва в президентските избори през ноември 2001 г. от името на Коалиция за България. На 18 ноември Георги Първанов печели изборите. Според Централната избирателна комисия, гласували са 54,5 процента от избирателите. Първанов печели изборите с 53,3 процента от гласовете. Опонентът му Петър Стоянов, получава 46,7 процента от гласовете.
На 22 януари 2002 г. Георги Първанов встъпва в длъжност.Официалната церемония по предаването на президентския пост се провежда пред паметника на Незнайния войн.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Президентът Георги Първанов предложи датата 25 юни за провеждане на парламентарните избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди