изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:06 EEST
КОМИСИЯ ЩЕ СЕ БОРИ С НЕЛОЯЛНАТА КОНКУРЕНЦИЯ СРЕД ПРЕВОЗВАЧИТЕ    
Общество117 таксита са спрени от май м.г. Някои обаче продължават да возят пътници нелегално


Областният управител Иван Иванов вчера се срещна с превозвачи от Добричка област. Решено е той да издаде заповед за сформиране на съвместна междуведомствена комисия за борба срещу нелоялната конкуренция отстрана на нерегламентирани превозвачи. В комисията ще влязат представители на областната администрация, общините, РПУ, ДАИ, Териториалната данъчна дирекция, Икономическа полиция, Комисията по търговия и защита на потребителите, съобщиха от областната администрация.
По време на срещата областният управител е изслушал проблемите  на легитимните превозвачи, свързани с нелоялната конкуренция, и относно финансовите загуби, които търпят от частни автомобили, извършващи незаконна превозваческа дейност.
Като причина за намалелите пътници в обществения транспорт директорът на РДВР подп. Румен Иванов е изтъкнал увеличението на новорегистрираните пътни превозни средства за миналата година, които са 65 000 на брой.
Предпоставка за увеличения нерегламентиран превоз са и отпадналите таксиметрови автомобили след новите наредби на транспортното министерство. Само за нашата област от май м.г. са спрени от транспортна дейност 117 таксита, някои от които продължават нелегално да превозват пътници, е съобщено на срещата.
Началникът на ДАИ инж.  Младен Михайлов е заявил, че  за последната година инспекторите на контролния орган са съставили 748 акта и са извършили 121 съвместни проверки с полицията, данъчното, Комисията по защита на потребителя, Бюрото по труда и др.
 


Сходни връзки

КОМИСИЯ ЩЕ СЕ БОРИ С НЕЛОЯЛНАТА КОНКУРЕНЦИЯ СРЕД ПРЕВОЗВАЧИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди