изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:16 EEST
ЕКСТРАДИРАТ НЕПЪЛНОЛЕТНА, ПРОСТИТУИРАЛА В ГЕРМАНИЯ    
ОбществоДетската престъпност вече се характеризира с увеличаване броя на момичетата, увеличаване на агресията и насилието и т.н.

199 престъпления са извършени от непълнолетни лица през 2004 г. в Добрич. Увеличават се криминалните прояви, дело на невръстни, като през 2003 г. това са били 130 случая. Данните са посочени в отчета за дейността на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и бяха съобщени на заседание вчера. През м.г. са образувани 104 възпитателни дела. Сред рецидивните прояви са кражбите, грабежите, бягствата от дома, хулиганските прояви. Данните изнесе председателят на комисията - зам.-кметът Ваня Балчева.
Детската престъпност вече има нови характеристики, каза секретарят на комисията - Росица Добрева. Те се изразяват в увеличаване броя на момичетата, увеличаване на агресията и насилието и във факта, че все по-често групи от непълнолетни извършват престъпления. В Добрич се увеличава също броят на малолетните извършители - на възраст до 14 години. Все по-често извършители стават и ученици от т.нар. "елитни" гимназии.
През 2004 г. са установени 15 проституиращи момичета, като те не са само от ромски произход. Едното от момичетата е екстрадирано от Германия и впоследствие е настанено във ВУИ в с. Подем. Регистрирани са и два случая на непълнолетни извършители на хомосексуални услуги.
По време на заседанието бе констатирано още, че зачестяват случаите на употреба на алкохол от непълнолетни, като под неговото въздействие са извършени голяма част от противообществените прояви.
През изминалата година са наложени 11 мерки спрямо родители, които не упражняват контрол върху децата си. При единия от тях са наложени 160 часа доброволен труд, а при останалите - глоба от 50 лева. През годината около 100 родители са потърсили съдействието на членовете на местната комисия.
 


Сходни връзки

ЕКСТРАДИРАТ НЕПЪЛНОЛЕТНА, ПРОСТИТУИРАЛА В ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди