изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:19 EET
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 21 януари

София. Бързо полицейско производство по чл. 408 Б от НПК е образувано в Първо РПУ срещу грабителя Б.М./28 г./ от Самоков, известен на полицията, който нахлул в кафене до автогара “Юг”, нанесъл побой на 57-годишен столичанин и след като му отнел 200 лева, успял да избяга.  След навреме получен сигнал за случилото се в полицията са проведени бързи заградителни действия и извършителят е заловен от служители на СДВР и Първо РПУ. Наложена му е мярка за неотклонение “парична гаранция”. Неговият колега И.П. /25 г./, известен на МВР, е задържан в ареста на Първо РПУ след извършен грабеж на мобилен телефон от 15-годишно момче наблизо на ул. “Хан Аспарух”. Наложена му е същата мярка за неотклонение.
Наркотик бе открит в кутии цигари “Виктори” при рутинна проверка на колетна пратка в софийския централен затвор. При проверката на стек цигари, изпратени на грузинеца Й.М./46 г./, излежаващ присъда за взломна кражба, е установено, че 15 цигари са изпразнени от тютюна и напълнени с амфетамин. Изпращач е столичанката  Н.М./20 г./, неизвестна досега на полицията. По случая е образувана преписка във Второ РПУ, материалите за открития наркотик са изпратени на следствените органи.
При провеждането на специализирана полицейска операция на ул. “Драговица” и в ж.к. “Красно село” служители на Пето и Шесто РПУ и  заловиха С.Ч. /25 г./ и Д.А./28 г./, регистриран за различни престъпления. У тях са намерени и иззети пакетчета с хероин и марихуана. Двамата са задържани в РПУ, работата по случая и експертизите на иззетите наркотични вещества продължават.
Извършители на кражби бяха задържани след техни “посещения” в жилища и клубове. 23-годишният И. С., зависим от наркотици, отмъкнал телевизор, плеър и други вещи от апартамент в ж.к.”Люлин” и ги отнесъл в заложна къща на пл. “Лъвов мост”. След задържане за 24 часа в ареста,  И. С. е предаден на следствените органи за образуване на предварително производство. 22-годишната Р.К., известна на полицията, откраднала портфейл с 1300 лева от посетител на Интернет клуб в ж.к.”Люлин” и е заловена от криминалисти по дадени описания.  Задържана е за 24 часа в ареста на Девето РПУ, след което й е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”. През денонощието от служители на СДВР и РПУ бяха разкрити извършителите на 29 криминални деяния.

Разград. Снощи преди полунощ в РПУ-Исперих, е получен сигнал за намерен починал мъж в частен дом в село Самуил. Тялото на Х.О. на 46 години е открито с многобройни прободни рани. Веднага на място е изпратена оперативна група от РПУ-Исперих за изясняване на случая. При предприетите издирвателни действия скоро край  с.Подайва е задържан Р.Х. /38 г./ от същото населено място. Заподозреният в извършването на убийството е задържан в следствения арест в Разград. Продължава работата по изясняване на причините за инцидента. По случая е образувано следствено дело по чл.115 от НК.
Пловдив. Наркопласьор бе задържан от полицаи вчера в Пловдив. Около 18.30 часа на ул.”Тъжа” служители на Шесто РПУ са заловили пловдивчанина А.Р./34 г./  в момент на продажба на хероин на наркозависим младеж. Полицаите са намерили у него 25 пакетчета със същата дрога. Той е задържан за 24 часа в районното управление.
Частен превозвач стана жертва на кражба на пътя Пловдив-Първомай. Вчера е получена жалба от 53-годишен турски гражданин, че ден преди това в района на бензиностанция “Нов живот” от кабината на товарния му автомобил “Мерцедес” са били откраднати мобилен телефон, портативен телевизор, 200 милиона турски лири и 1 700 евро. Кражбата е била извършена, докато  превозвачът е спял, а кабината на камиона е била незаключена.
Бургас. Възрастни хора станаха жертва на измама по познат от последните дни механизъм. Около 15.30 часа вчера в частен дом на ул. “Фотинов”, обитаван от  семейство пенсионери, дошъл непознат мъж. Той заявил на жената, че дължи пари на сина й /който в момента е бил извън Бургас/. “Платецът” донесъл голяма сума в едри банкноти и поискал от домакинята да му върне ресто. Тя извадила спестените си пари и ги оставила на леглото. Неканеният гост успял да заблуди пенсионерката да излезе от къщата, после се върнал, взел оставените от нея 2100 лева и избягал. Работата по изясняване на случая и издирване на измамника продължават служители на Първо РПУ Бургас.
Извън опасност  е животът на трима ранени тази нощ при скандал в дискотека в града. Около 2.30 часа в Първо РПУ е получено съобщение за възникнала свада в нощното заведение, при която са прободени трима младежи от града – на 18, 25 и 27 години. На пострадалите е оказана медицинска помощ. Вече има заподозрени за деянието. Работата по установяването и задържането им продължава от служители на Първо РПУ Бургас.

Враца. Полицаи от РПУ-Бяла Слатина разследват отвличане на 15-годишно момче. Към 20.30 часа вчера в управлението в града 45-годишен жител на с.Търнак съобщил, че същия ден около 16 часа племеникът му Е.М. /15/ е отвлечен от човек, когото познава.От незабавно проведените оперативни и издирвателни действия е установено, че момчето е отведено от П.М. /43/ от Кюстендил с  ”Рено 19” / гръцка регистрация /, маслено зелен металик. Установена е и връзка на извършителя в Сливница. За случая са уведомени съответните РДВР и РПУ и е поискано съдействието им. В резултат координираната работа служители от РДВР-Кюстендил  установяват  П.М. Той първоначално твърди, че не познава отвлечения, но след проведените беседи посочил адреса в Кюстендил, където е оставил момчето. Похитеният младеж малко по-късно е открит на посоченото място. Днес се очаква привеждането на двамата от Кюстендил във Враца. Работата по изясняване на случая продължава РПУ-Бяла Слатина.

РДВР-София. Преди два дена около 15 часа в РПУ-Елин Пелин е подаден сигнал за катастрофа близо до с. Камарци и възникнал побой между пътниците. При инцидента пострадали В.Р. /40 г./ от с. Градец, настанен в пирдопската болница и Д.Г. /30 г./ от с. Янково, настанен в болница в София. Двамата са със средни телесни повреди, но без опасност за живота им. Криминалистите открили катастрофиралите коли – “Нисан” и “Лада”, укрити в с. Долно Камарци и с.Душанци. С полицейска мярка за 24 часа е задържан С.К. /33 г./ от с. Нови хан. Елинпелинските полицаи работят по изясняване на инцидента.
Служители от РПУ-Пирдоп и Елин Пелин са разкрили престъпления, извършени от  непълнолетни. Две момчета са автори на три взломни кражби от домове в Пирдоп. След снемане на обяснения те са предадени на родителите им. Вчера в РПУ-Костенец е получен сигнал за кражба на различни вещи от къща в Долна баня.  Полицаи установили, че автори са две момчета от градеца.Откраднатите вещи са намерени и иззети. Полицейските служители установили, че двойката извършила и друга кражба в курорта. Впоследствие те продали плячката като отпадъчно желязо на Д.Б. /25 г./ търговка на  отпадъци от черни и цветни метали, но без лиценз.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди