изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:28 EEST
164 055 ЗДРАВНООСИГУРЕНИ СА СИ ИЗБРАЛИ ЛИЧЕН ЛЕКАР    
Здраве164 055 здравноосигурени лица от Добричка област са си избрали личен лекар до края на миналата година, съобщиха от Районната здравно-осигурителна каса /РЗОК/.

ачалото на м.г. имащите лекар са били 206 967, разликата е от броя жители, които в следствие на неплатени здравни вноски са излезли от системата. През изминалата година в РЗОК са отчетени 78 469 профилактични прегледи на недиспансеризирани лица. Най-голям относителен дял от общия бюджет за здравноосигурителни плащания през м.г. е имала болничната помощ - 34,7 процента, следват средствата, изплатени за извънболничната медицинска помощ - 18,1 процента.
283 медицински и 388 финансови проверки са извършили през м.г. контролните органи на РЗОК. Най-често констатираните нарушения са неспазване на задълженията за налично и изправно техническо оборудване и обзавеждане, неспазване на графика на обслужване на пациентите, нарушения на установения ред за работа с първични документи, несъответствие между договорената по вид и обмен и оказана медицинска помощ и др. През 2004 г. в РЗОК са постъпили 41 жалби от здравноосигурени лица срещу изпълнители на медицинска и стоматологична помощ. Най-често добруджанци са се жалвали относно качеството на оказаната им медицинска помощ, от неправомерно вземане на потребителска такса, от отказ за домашни посещения или за издаване на направление за консултация със специалист от общопрактикуващ лекар и др.

 


Сходни връзки

164 055 ЗДРАВНООСИГУРЕНИ СА СИ ИЗБРАЛИ ЛИЧЕН ЛЕКАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди